Şehrazat Tatlısı
Süslemek için
Lezzet sofralarınız için harika yemek tarifleri sunuyor. Şimdi başlayalım.
Adaçayı ve mercanköşk yapraklarını yıkayıp temiz bir bezin üzerinde kurulayın. Yumurtaları çukur bir kapta çırpın. Un, mısır unu, süt, krema, tuz ve karabiberi ekleyip mikserle çırpın. Adaçayı ve mercanköşk yapraklarını doğrayıp karışıma ilave edin.
Teflon tavayı biraz tereyağı ile yağlayın. Yumurtalı karışımın dörtte birini ilave edip bir tarafı kızarıncaya kadar pişirin. Diğer tarafını çevirip kızarıncaya kadar pişirin. Malzeme bitene kadar işlemi tekrarlayın. Omletleri servis tabaklarına alıp ikişer dilim salam ve semizotu dallarıyla süsleyin.
Teşekkür ederiz.