Kremalı Patates Çorbası

Kremalı Patates Çorbası
19 Şubat 2024
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Kremalı Patates Çorbası için

Malzemeler

  • 4 patates
  • 2 soğan
  • 6 su bardağı su
  • 15 gr margarin
  • 100 ml süt kreması
  • 1 tutam safran
  • 2 kare milföy hamuru
  • 3-4 dal maydanoz
  • 1'er tatlı kaşığı susam ve çörek otu
  • Tuz
Kremalı Patates Çorbası

Nasıl Yapılır

  1. Patatesleri soyup iri iri doğrayın. Soğanları soyup kıyın. Maydanozu kıyın. Margarini tencerede eritip soğanı soteleyin.
  2. Patatesleri ve suyu ilave edin. Su kaynayınca ateşi kısıp patatesler yumuşayana kadar pişirin. Blenderle ezip tekrar ocağa alın.
  3. Safran, krema ve tuz ekleyip karıştırarak 2 dakika daha pişirin.
  4. Yıldız, ay ve üçgen şekilli hamur kesme kalıplarıyla milföy hamurunun, her birinden 4 adet olmak üzere toplam 12 hamur kesin.
  5. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp yıldız ve üçgen hamurlara susam, ay şeklindeki hamurlara çörek otu serpin. Fırın tepsisine aralıklı olarak dizin.
  6. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında kızarana kadar pişirin.
  7. Çorbayı kâselere paylaştırıp üzerini kıyılmış maydanoz ve şekilli milföylerle süsleyin. Sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun.

Yeni tatlar keşfetmek için, çorba tarifleri sayfamıza veya değişik çorba tarifleri yazımıza göz atın.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo