Safranlı peynir helvası kolayca uygulanabilen yemek tarifleri arasında üst sıralarda...
- Dil peynirini küçük parçalar şeklinde kesin. Tereyağını tavada eritip peynir ve safranı ekleyin.
- Peynir iyice eridikten sonra irmik ve unu azar azar ekleyin. Un ve irmiğin rengi değişene ve kokusu gidene kadar kısık ateşte pişirin.
- Şekeri ekleyip pişirmeye devam edin.Helvayı ocaktan alıp dikdörtgen bir tepsinin içine dökün ve üzerini kaşığın tersiyle düzeltin.
- Helvayı iyice soğuduktan sonra baklava dilimi şeklinde kesin.
- Servis tabağına alıp üzerlerini hindistancevizi ve nar taneleriyle süsleyerek servis yapın. Afiyet olsun.
Balkan ülkelerinde ve Trakya'da meşhur olan pratik peynir helvası tarifine de göz atın.
Teşekkür ederiz.