Limonlu Hellim Sarma

Limonlu Hellim Sarma
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Limonlu Hellim Sarma için

Malzemeler

  • 6 kırmızıbiber
  • 200 gr hellim peyniri
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
  • 2 dal taze kekik ya da
  • 1 tatlı kaşığı kuru kekik
  • 5 yeşil zeytin ince doğranmış
  • Yarım limonun suyu
  • 1 rendelenmiş limon kabuğu
  • 6 frenk soğanı
  • Tuz
Limonlu Hellim Sarma

Nasıl Yapılır

Yemek tarifleri arasında kolay hazırlanabilen güzel bir tarif. Biberleri yıkayın ve fırın ızgarasında közleyin. Kabuklarını soyup çekirdeklerini temizleyin.

Peyniri 6 eşit parçaya bölün. Her bir dilimi biberlerin içine yerleştirin. Üzerine rendelenmiş limon kabuğu, limon suyu, kekik, zeytin ve pul biber serpiştirin. Rulo şeklinde sarın. Frenk soğanı ile bağlayın. Tuz serpiştirin.

Fırın ızgarasında biberleri önlü arkalı 5’er dakika pişirin. Servis tabağına alıp dilimlenmiş zeytin ve kekik yapraklarıyla süsleyerek sıcak servis yapın.

Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo