Hamuru için unu derin bir karıştırma
kabına eleyin. Tüm malzemeleri ilave edip, pürüzsüz kıvamlı bir hamur elde
edinceye kadar yoğurun. Yarım saat buzdolabında dinlendirin.
Yağlı kağıt arasına alarak bir merdane
yardımı ile ince açın. Hamuru mini tart ya da kiş kalıplarına bastırarak
yerleştirin. Kenarındaki fazlalıkları kesip çıkarın. Tabanlarını çatalla
birkaç yerinden delin.
Yağlı kağıtları buruşturun ve kalıpların
kenarlarından taşacak şekilde hamurların üzerine yerleştirin. Yağlı
kağıdın içini hamurların kabarmaması ve şekillerinin bozulmaması için kuru
bakliyat ile doldurun. Kalıpları, önceden ısıtılmış 180 derece fırında 8-10 dakika pişirin. Hamurların üzerine
sürmek için gerekli olan yumurtayı küçük bir kasenin içinde çatalla
çırpın. Fırından çıkardığınız kalıbın içindeki malzemeleri alarak, hamuru
tezgah üzerinde ılımaya bırakın. Ilınan hamurların heryerine, bir yumurta
fırçası yardımıyla çırpılmış yumurtadan sürerek yeniden fırına verin ve 2-3
dakika daha pişirin.
Dolgusu için tereyağını bir sos
tenceresinde eritin. Unu ekleyin ve 5 dakika pişirin. Sütü karıştırmaya
devam ederek yavaşça ekleyin. Sos koyulaştığında ocaktan alın. Ha f
ılındıktan sonra yumurtaları tek tek unlu karışıma ekleyip tel çırpıcı ile
çırpın. Krem peynirini ilave edip çırpmaya devam edin. Rendelediğiniz
sarımsağı ve rendelenmiş Çerkes peynirinin 1/3’ünü karışıma ilave edin.
Tuz ve baharatlarla tatlandırıp karıştırın. Ispanaklar hazır olana kadar
bekleyin...
Ispanakları donukken kaynayan tuzlu su
içinde 1.5 dakika boyunca haşlayın sonra çıkartıp akan soğuk su altında
bekletin ve iyice suyunu sıkarak kuruduğundan emin olun. Bıçakla üzerinden
geçin ve küçük parçalara ayrılacak şekilde doğrayın, kağıt havlu ile
kurulayın. Pırasa ve kırmızı soğanı halka doğrayın. Sebzeleri yarı pişmiş
hamurun üzerine yerleştirin. Sosu da ıspanakların üzerine yayın. Kalan isli
Çerkes peynirini sebzelerin üzerine serpin ve önceden ısıtılmış 180 derece
fırında 15 dakika pişirin. Sıcak veya soğuk servis yapın.
Teşekkür ederiz.