Maydanoz ve fesleğenin saplarını ayıklayın ve yapraklarını ince kıyın. Soğanı küp şeklinde doğrayın. Soğanı tereyağında 5 dakika kavurun. Tuz ve karabiberle tatlandırıp karıştırın ve ocaktan alıp soğumaya bırakın. Beyaz peyniri ezin ve yumurtayla bir kapta karıştırın. Başka bir kapta irmiği kaşar peyniriyle karıştırın. İki peynirli karışımı bir kapta birleştirin. Kavrulmuş soğanları ve yeşillikleri ilave edin. Kapağını kapatıp 1 saat buzdolabında bekletin ve sonrasında yuvarlak şekillendirin. Sos için, domatesleri ufak küp şeklinde doğrayın. Sarımsakları ezin. Dolmalık fıstıkları yapışmaz yüzeyli bir tavada kavurun. Zeytinyağını bir tavada ısıtın. Domates ve sarımsağı ilave edip 5 dakika pişirin. Tuz ve karabiberle tatlandırıp ocaktan alın. Bir tencerede tuzlu su kaynatın. Peynirli karışımdan kaşıkla parçalar alıp suya aktarın. Yaklaşık 5 dakika pişirip kevgirle sudan çıkarın. Kağıt havlu üzerinde süzüp dolmalık fıstıklarla süsleyin ve domates sosuyla beraber servis yapın.
Teşekkür ederiz.