Tahinli Ve Kuruyemişli Rulo Tatlı

Tahinli Ve Kuruyemişli Rulo Tatlı
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Tahinli Ve Kuruyemişli Rulo Tatlı için

Malzemeler

Hamur için

  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
  • 40 gr yaş maya
  • 1 yumurta
  • 1 su bardağı ayçiçek yağı
  • 6 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tutam tuz
  • 6 su bardağı un

İç harcı için

  • 1 su bardağı tahin
  • 50 gr Antep fıstığı içi
  • 50 gr kuru kayısı
  • 50 gr kuru üzüm
  • 50 gr ceviz içi
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
Tahinli Ve Kuruyemişli Rulo Tatlı

Nasıl Yapılır

Su ve sütü tencereye alıp ısıtın. Karışımı hamur yoğurma kabına alıp yaş mayayı ekleyin. Karıştırarak mayayı eritin. Ayçiçek yağı, yumurta, tuz ve şekeri ekleyip karıştırın. Azar azar un ilave edip yoğurun. Hamuru oda ısında üzerini nemli bir bezle örterek 1 saat dinlendirin. İç harcı için iri kırılmış ceviz, Antep fıstığı, kuru üzüm, küçük kesilmiş kuru kayısı ve tarçını bir kapta karıştırın. Hamurun üzerine hafifçe un serperek yarım santim kalınlığında açın. Üzerine tahinli harcı yayıp rulo şeklinde sarın. Üzerine ayçiçek yağı sürüp yağlı kağıt konmuş fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Ilındıktan sonra dilimleyip servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo