Tüm Tarifler
Lezzetli Haberler
Yazarlar
Üye Girişi
Ara
Tüm Kategoriler
Ana Yemek
14340 Tarif
Çocuk
374 Tarif
Çorba
1299 Tarif
Diyet
4406 Tarif
Dünya Mutfaklarından
2360 Tarif
Hafif Yemekler
53 Tarif
İçecek
1419 Tarif
Pratik Yemek
5400 Tarif
Salata ve Meze
1316 Tarif
Sos
472 Tarif
Tatlı
8959 Tarif
Yöresel
1997 Tarif
Popüler Tarifler
Höşmerim
Patlıcan Köftesi
Anasayfa
Tarifler
Tart Tarifleri
Çikolata Ve Bademli Turta
Çikolata Ve Bademli Turta
12 Nisan 2025
Hazırlanma Süresi :
30 dakika
Pişirme Süresi :
35 dakika
Kaç Kişilik:
6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?
Tarif Defterime Kaydet
Tarif Defterimden Sil
Malzemelere Geç
Yapılış Adımlarına Geç
Lezzet Trendleri
Karabuğday (Greçka) Pilavı
Islak hamburger
Barbun buğulama
Zeytinli ve kurutulmuş domatesli poğaçalar
KFC Tavuk
Sarımsaklı kabak topları
Yumurtalı Ekmek Yapmanın 10 Altın Kuralı
Doğum Yılınızın Son Rakamına Göre Hangi İçeceksiniz?
Mantıya Rakip Meşhur (Hingel) Hengel Yemeği İçin 10 Pratik Tüyo
Siyah Pirinç Nedir?
Lokum Gibi Kıvam İçin Nevzine Tatlısı Yapmanın Pratik Yolları
Kızarmış Tavuk Sevenlere Altın Değerinde 10 Tavsiye
Çikolata Ve Bademli Turta için
Malzemeler
1.5 su bardağı un
2 çorba kaşığı pirinç unu
4 kahve fincanı margarin
1 portakal
3 yumurta
150 gr sade çikolata
1 kahve fincanı toz şeker
2 çorba kaşığı mısır unu
1 kahve fincanı badem
1 su bardağı pudra şekeri
1 çorba kaşığı mısır nişastası
Süslemek için:
1 çay bardağı ezilmiş badem
50 gr çikolata
Çikolata Ve Bademli Turta
Nasıl Yapılır
Portakalın kabuğunu rendeleyin. Yumurtaların sarılarını aklarından ayırın. Un, pirinç unu ve 3 kahve fincanı margarini derin bir kapta karıştırın.
Portakal kabuğu rendesi ve 1 yumurta sarısını ekleyip pürüzsüz bir hamur yoğurun.
Hamuru tart kalıbı büyüklüğünde açın. Tart kalıbına yerleştirip buzdolabında 30 dakika bekletin.
Kalıbı buzdolabından çıkarın. Hamurun üzerine yağlı kağıt döşeyip fazla kabarmaması için nohut ya da kuru fasulye ile kaplayın.
Önceden ısıtılmış 190 dereceye ayarlı fırında 10 dakika pişirin. Fırından çıkardıktan sonra nohutları ve yağlı kağıdı alın. Soğumaya bırakın.
Çikolatayı benmari usulü eritin. Kalan kahve fincanı margarin ve 1 kahve fincanı tozşekeri derin bir kapta iyice çırpın.
Çırpmaya ara vermeden mısır unu ve 2 yumurta sarısını ilave edin. Bademleri ve eritilmiş çikolatayı ekleyip karıştırın.
Tart hamurunun içine karışımı yayıp önceden ısıtılmış 190 dereceye ayarlı fırında 10 dakika pişirin. Fırından çıkarıp soğumaya bırakın.
Yumurta aklarını derin bir kaba alın. Mısır nişastası ve pudra şekerini ekleyip koyulaşıncaya kadar çırpın.
Soğuyan turtanın üzerine yayıp kaşığın arka yüzüyle dalgalar yapın. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 15-20 dakika daha pişirin.
Üzeri kızarmaya başlayınca fırından çıkarın. File badem ve eritilmiş çikolatayla süsleyip servis yapın.
Tarif Kategorileri
Tart Tarifleri
Çikolatalı Tatlı Tarifleri
Kuruyemişli Tarifler
Yorumlar
Benzer Tarifler
Tart Tarifleri
70 Dakika
Torta Della Nonna
Selinhdr
Tart Tarifleri
140 Dakika
Valassky
Tart Tarifleri
65 Dakika
Kayısılı Galette
Selinhdr
Tart Tarifleri
50 Dakika
Çilekli Ve Böğürtlenli Galette
Tart Tarifleri
90 Dakika
Portakal Dolgulu Mini Tartoletler
Tart Tarifleri
75 Dakika
Kestane Kremalı Elmalı Tart
Künye
İletişim
Aydınlatma Metni
Gizlilik
Çerez Politikası
Çerezleri Sıfırla
Teşekkür ederiz.