Bademli Krokan

Bademli Krokan
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 10 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bademli Krokan için

Malzemeler

  • 250 g toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 250 g kabuksuz badem
Bademli Krokan

Nasıl Yapılır

Toz şeker ve limon suyunu bir sos tenceresine alın. Orta ateşte şeker eriyip karamel rengini alıncaya kadar kaynatın. Tereyağını ve bademleri ilave edip kısık ateşte tereyağı tamamen eriyene kadar pişirip ocaktan alın. Krokanı yağlı kağıt üzerine yayın. Donması için 15-20 dakika oda sıcaklığında bekletin. Çıtırlaşan krokanı bıçakla irili ufaklı parçalara ayırıp tatlılarınızı süslemede kullanabilirsiniz.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo