Kinoalı Tavuk

Kinoalı Tavuk
07 Aralık 2020
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 3 Kişi Kaydetti
Kinoalı Tavuk için

Malzemeler

  • 1 su bardağı kinoa
  • 250 g tavuk göğüs eti
  • 5-6 adet arpacık soğan
  • 5-6 dal maydanoz
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz

Üzeri için

  • 200 g file Antep fıstığı
Kinoalı Tavuk

Nasıl Yapılır

  1. Bir tencereye zeytinyağını ve arpacık soğanları alın. Orta ateşte soğanlar pembeleşene kadar soteleyin. Kinoayı ekleyip 5 dakika daha sotelemeye devam edin.
  2. Tavuk göğüs etlerini uzun şeritler halinde doğrayın ve tencereye ekleyin. Üzerini geçecek kadar su ilave edip kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra tencerenin kapağını kapatın, kinoa ve tavuk etleri yumuşayana kadar 25-30 dakika pişirin.
  3. Piştikten sonra tuz ekleyip karıştırın ve ocaktan alın. Servis tabağına aktarıp, üzerini file Antep fıstıkları ile süsleyerek servis yapın.

Ballı ve tarçınlı kepekli kurabiye diyet yapanlar için ideal bir tarif

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo