Glütensiz Brownie

Glütensiz Brownie
27 Şubat 2023

İlk kez ABD ve Kanada'da hazırlanan brownie, küçük ve akışkan bir kektir. Ana malzemeleri yumurta, un ve çikolata olan bu tatlı, cakey ve fudgy olmak üzere iki çeşide sahiptir. Fudgy ve cakey çeşitlerinin malzemeleri aynı olsa da, tarifte kullanılan malzemelerin oranı farklıdır. Zaman içerisinde Avrupa ülkelerine de yayılan brownie, dünyada en çok tüketilen tatlılar arasında yer alır. Hazırsanız, diyet listelerine özel olarak sunulan glütensiz brownie tarifine başlayabiliriz.

1 Porsiyon Glütensiz Brownie Kaç Kaloridir?

Glutensiz brownielerin bir porsiyonu, yaklaşık 320 kaloridir. Şeker değeri yüksek olduğu için, ölçülü bir şekilde tüketilmesi önerilir. 

Tam kıvamında brownie tarifine de göz atın.

Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Glütensiz Brownie için

Malzemeler

  • 225 g bitter çikolata
  • 150 g Hindistan cevizi şekeri (daha şekerli isterseniz 200 g’a kadar koyabilirsiniz.)
  • 65 g Hindistan cevizi yağı
  • 3 yumurta
  • 1 çay kaşığı vanilya ekstresi
  • 65 g badem unu
  • 1 yemek kaşığı saf kakao
  • 1/2 çay kaşığı karbonat
Glütensiz Brownie

Nasıl Yapılır

  1. İlk olarak çikolatayı benmari usulü eritin. Ardından üzerine şeker ve yağı ekleyin.
  2. Daha sonra pişen karışımı ateşten alarak tek tek yumurtaları ekleyin ve karıştırın.
  3. Karışımın üzerine vanilyayı da ekleyip son olarak kakao, karbonat ve badem ununu yedirin.
  4. Hazırladığınız harcı 20x20cm’lik kare kalıba aktarın ve 180 derece ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirin. Afiyet olsun.
Servis Önerisi

Glütensiz brownieleri kakaolu dondurma ile birlikte servis edebilirsiniz.

Püf Noktası
  • Kekin kıvamını tutturabilmek için, malzemelerin oda sıcaklığına gelmesini bekleyin.
  • Hazırladığınız kek harcını bir kez mikserden geçirin. Bu sayede topaklanma oluşumunu önleyebilirsiniz.
  • Tarifte bitter yerine, beyaz veya sütlü çikolata da kullanabilirsiniz.
  • Kullanacağınız kalıpların tabanını tereyağı ile yağlayın. Pişirdiğiniz kekleri kalıplardan çıkarabilmek için 10 dakika soğumaya bırakın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo