- Hamsi yerine sardalye balığı kullanabilirsiniz. Her ikisinin de 100 gramında 96 kalori ve 0.85 gram Omega 3 bulunuyor.
- Hamsileri temizleyip kılçıklarını çıkarın. Yıkayıp süzün ve kâğıt havlu üzerine alın. Maydanozu temizleyip kıyın.
- Maydanoz, ceviz, galeta unu ve 1 tutam tuzu bir kâsede karıştırın. 8 hamsiyi küçük küçük doğrayıp cevizli karışıma ilave edin ve karıştırın.
- Hamsileri ikiye açıp içlerini cevizli karışımla doldurun ve kapatın. Fırın kalıbına, hamsilerin açık kısımları üste gelecek şekilde yan yana dizerek sıkıca yerleştirin.
- Balıkların aralarına defneyapraklarını dik olarak yerleştirip üzerine zeytinyağı gezdirin.
- Toz şekeri limon suyunda eritip balıkların üzerine gezdirin. Su ilave edip 1 tutam tuz serpin.
- Üzerini alüminyum folyo ile kaplayıp önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 15 dakika pişirin. Folyoyu çıkarıp 5 dakika daha pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
Dilerseniz, Karadeniz usulü hamsi buğulama tarifini de deneyebilirsiniz.
Fırında hamsi dolmasının 1 porsiyonu 270 kaloridir.
Teşekkür ederiz.