Enginarlı Ciğer

Enginarlı Ciğer
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Enginarlı Ciğer için

Malzemeler

  • 500 gr kuzu ciğer
  • 600 gr enginar
  • 5 soğan
  • 1 çorba kaşığı sirke
  • 2 dal maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı un
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber
Enginarlı Ciğer

Nasıl Yapılır


Hafif yemek tarifleri arayanlar için birebir.

Soğanları soyup piyaz doğrayın. Ciğeri iri küp şeklinde doğrayın. Enginarları temizleyip iri küpler şeklinde kesin. Tuzlu suda 5 dakika haşlayıp süzün.

Ciğerleri hafifçe unlayın. 1 kaşık zeytinyağını  tencerede  ısıtıp ciğerleri 34 dakika kızartın. Ciğerleri kevgirle ayrı bir kaba alıp sıcak olarak muhafaza edin.

Tenceredeki yağa soğanları ilave edip soteleyin. Sirkeyi ekleyip soğanlar sararıncaya kadar karıştırarak pişirin. Ciğer ve maydanozu ilave edip tuz ve karabiberle tatlandırın. 

Kalan yağı tavada ısıtıp enginarları 12 dakika çevirin. 1 çay bardağı su ekleyip karıştırarak pişirin. Ciğeri ekleyip harmanlayın. Sıcak servis yapın.


Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo