Diyabetik Tarçınlı Kek

Diyabetik Tarçınlı Kek
19 Kasım 2020
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Diyabetik Tarçınlı Kek için

Malzemeler

Tabanı için

  • Yarım paket yulaflı bisküvi
  • 25 gr tereyağı
  • 300 gr krem peynir
  • 100 gr toz tatlandırıcı
  • 1 yumurta
  • 1 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay kaşığı tarçın

Üzeri için

  • Light krem şanti
  • Yarım su bardağı light süt
  • Frenk üzümü
  • Taze nane
Diyabetik Tarçınlı Kek

Nasıl Yapılır

Bisküvileri ufalayıp toz haline getirin. Tereyağını eriterek bisküvilere ekleyin ve muffin kalıplarının tabanlarına bastırarak paylaştırın. Krem peynir ile tatlandırıcıyı mikserle iyice çırpın. Yumurta, nişasta, tarçın, vanilyayı ekleyip karıştırın. Karışımı muffin kalıplarına paylaştırın ve 160 dereceye ayarlanmış fırında 25-30 dakika pişirin. Fırından çıkartıp oda ısısına gelmesini bekleyin. Buzdolabında 2 saat soğutun. Krem şanti ile sütü katılaşıncaya kadar çırpın. Her birinin üzerine 1 tatlı kaşığı kadar krem şanti döküp frenk üzümü ve taze nane ile süsleyerek servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo