Nohutlu Patlıcan Dolması

Nohutlu Patlıcan Dolması
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Nohutlu Patlıcan Dolması için

Malzemeler

  • 12 dolmalık patlıcan
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 1 çay bardağı pilavlık bulgur
  • 200 gr kıyma
  • 1 soğan
  • 1 domates
  • 3 yemek kaşığı nar ekşisi
  • Sıcak su
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 2 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz
  • 4 yemek kaşığı ayçiçek yağı
  • 150 gr tereyağı
  • Tuz
  • Kimyon
  • karabiber
  • Kırmızı pul biber
  • Kuru nane
Nohutlu Patlıcan Dolması

Nasıl Yapılır

Patlıcanların uç kısımlarını kesip alacalı soyun. İçlerini çıkartın ve tuzlu suda 15 dakika bekletin. Soğanı küp şeklinde doğrayıp kıymaya karıştırın. Haşlanmış nohut, bulgur, küp doğranmış domates, 1 yemek kaşığı nar ekşisi, maydanoz, ayçiçek yağı, salçalar, tuz ve baharatları ekleyip karıştırın. Patlıcanların içlerini doldurup domates ile kapak yaparak kapatın ve tencereye dizin. Nar ekşisini patlıcanların üzerine gezdirip tuz serpiştirin. Tereyağını küçük parçalara bölüp aralarına yerleştirin. Üzerini geçecek kadar su ekleyip bir tabak kapatın ve önce yüksek ateşte, kaynadıktan sonra kısık ateşte yumuşayıncaya kadar pişirin. Servis yapın.

 

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo