Güveçte Karalahana Sarmalı Kuru Fasulye

 Güveçte Karalahana Sarmalı Kuru Fasulye
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Güveçte Karalahana Sarmalı Kuru Fasulye için

Malzemeler

  • Yarım demet karalahana
  • 2 su bardağı haşlanmış kuru fasulye
  • 40 gr tereyağı
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 2 çorba kaşığı limon suyu
  • 2 su bardağı sıcak su
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • 1 çorba kaşığı biber salçası
  • Tuz

Sarma harcı için

  • 250 gr kıyma
  • 3 çorba kaşığı pirinç
  • 1 soğan
  • 4 dal maydanoz
  • 2 çorba kaşığı su
  • 1 çorba kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber
Güveçte Karalahana Sarmalı Kuru Fasulye

Nasıl Yapılır


Özel günlerimize uygun yemek tarifleri arasında üst sıralarda bulunan yemeğimize başlayalım.

Karalahanaların saplarını kesin. Ortalarındaki sert damarlı kısımları kesip alın. Tuzlu suda diri kıvamda haşlayıp süzün.

Sarma içini hazırlamak için, soğanı soyup rendeleyin. Maydanozu temizleyip kıyın. Kıymayı çukur bir kaba alıp soğan, pirinç, 2 kaşık su, maydanoz, zeytinyağ, tuz ve karabiberi ilave edip karıştırın.

Lahana yapraklarını avuç içi büyüklüğünde parçalara kesip içlerine birer tatlı kaşığı iç malzeme ilave edin ve muska şeklinde sarın. Artan yaprakları güvecin dibine yayın. Üzerlerine sarmaların üçte ikisini dizin. Haşlanmış fasulyeleri ekleyin. Domates ve biber salçalarını 2 bardak sıcak su ile sulandırıp fasulyenin üzerine gezdirin. Tereyağı, limon suyu, pul biber, tuz ve ayırdığınız sarmaları ekleyip güvecin üzerini alüminyum folyo ile kapatın. 180 derece fırında pişirin. Sıcak servis yapın.

Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo