Terbiyeli Ciğer Çorbası

Terbiyeli Ciğer Çorbası
19 Mayıs 2024

Osmanlı mutfağından mutlaka denemeniz gereken bir tarif.

Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 2 Kişi Kaydetti
Terbiyeli Ciğer Çorbası için

Malzemeler

  • 350 gr kuzu ciğeri (küp doğranmış)
  • 6 su bardağı su
  • 2 yumurta sarısı
  • 50 ml sirke
  • 100 gr tereyağı
  • Yarım demet taze nane
  • Yarım çay kaşığı kırmızı pul biber
  • Tuz
Terbiyeli Ciğer Çorbası

Nasıl Yapılır

  1. Kuzu ciğerlerini 1 saat boyunca soğuk suda bekletin. Yıkayıp suyu süzün ve tencereye alın. Üzerine et suyunu ekleyip bir taşım kaynatın. Ocağı kısıp 10 dakika pişirin. 
  2. Tuz ile tatlandırın. Yumurta sarılarını sirkeyle bir kaseye alıp çırpın. Bir kepçe dolusu kaynar et suyunu terbiyeye yavaşça ekleyip terbiyeyi ılındırın. 
  3. Çorbayı sürekli karıştırarak terbiyeyi çorbaya ilave edin. Çorba koyulaşıp yumurta kokusu gidinceye kadar pişirin ve çorbayı ocaktan alın. 
  4. Tereyağını tavada kızdırın ve pul biberi ekleyin. Çorbanın üzerine gezdirin. Nane yapraklarını serpip servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo