Pastırmalı Ve Patatesli Pırasa Çorbası

Pastırmalı Ve Patatesli Pırasa Çorbası
19 Şubat 2024

Pastırmanın kokusu ve lezzetiyle lezzetini ikiye katlayan nefis bir çorba hazırlamaya ne dersiniz? Pırasa sevmeyenleri bile kendine hayran bırakan bu çorbayı, yemek menülerinize ekleyebilirsiniz.

Daha sade versiyonu için, pırasa çorbası tarifimize göz atın.

Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Pastırmalı Ve Patatesli Pırasa Çorbası için

Malzemeler

  • 200 g pastırma
  • 1 adet küçük boy soğan  (Yemeklik doğranmış)
  • 1 adet büyük boy patates (Minik küp doğranmış)
  • 2 adet orta boy pırasa (Halka doğranmış)
  • 6 su bardağı tavuk suyu
  • 1 su bardağı tam yağlı süt
  • 1/4 su bardağı un
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 çay kaşığı deniz tuzu
  • 1/2 çay kaşığı kuru kekik
  • 1/2 çay kaşığı kuru maydanoz
  • 1/2 çay kaşığı karabiber

Üzeri için

  • Pastırma (Küçük doğranmış)
Pastırmalı Ve Patatesli Pırasa Çorbası

Nasıl Yapılır

  1. Bir tencereye tereyağını ve zeytinyağını alıp ısıtın. Ardından soğan, patates ve pırasayı ekleyerek birkaç dakika soteleyin. 
  2. Tuz, baharatları ve tavuk suyunu ilave edip iyice karıştırın ve tencerenin kapağını kapatıp sebzeler yumuşayana kadar orta ısıda pişirin.
  3. Süt ve unu, topak kalmayacak şekilde çırpın. Ardından kaynamakta olan çorbaya yavaş yavaş karıştırarak ekleyin. Yaklaşık 10-15 dakika daha kısık ateşte pişirin.
  4. Diğer yanda küçük bir tavada az zeytinyağı ekleyerek pastırmaları kızartın. Ocaktan alın ve servis ederken üzerlerini kızarmış pastırma parçalarıyla süsleyerek servis edin.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo