Kestaneleri çizerek ocak üzerinde veya fırında közleyin. Közlenmiş kestaneleri bir mutfak bezinin içine alıp sarın ve ılınıncaya kadar bekletin. Daha sonra kabuklarını ayıklayın. Çıkan kestane kabuklarından bir avuç kadar ayırın.
Kestanelerden 5-6 adet ayırıp kalanını gelişigüzel doğrayın. Bir tencereye tereyağını koyup eritin. Soğanı tereyağına ekleyin ve pembeleşene kadar kavurun, ardından doğradığınız kestaneleri ilave edip birkaç kez çevirin. Sirkeyi ve sarımsağı ekleyin ve iyice karıştırıp 1 - dakika kavurun. Ardından suyunu ilave edin. Ayırdığınız bir avuç kestane kabuğunu tülbent veya tül bir parçaya sarıp bağlayın ve tencerenin içine sarkıtın. (Bu işlem çorbaya köz tadını verecek ve daha lezzetli olmasını sağlayacaktır).
Kestaneler iyice yumuşayıncaya kadar kaynatın ve içinden kabukları çıkarın. Blender yardımıyla pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar çekin. Tarçın ve biberiye yapraklarını ekleyerek bir taşım daha kaynatın. Ocaktan alın ve servis kaselerine paylaştırın. Üzerini közlenmiş kestane, biberiye veya maydanoz ile süsleyerek servis edin.
Teşekkür ederiz.