Heybeli Çorbası

Heybeli Çorbası
14 Ocak 2025

Kış aylarının vazgeçilmezi olan Heybeli Çorbası, soğan, börülce ve bulgurlarıyla hem besleyici hem de lezzetli bir seçenek sunuyor. Sıcak ve doyurucu yapısıyla, soğuk günlerde iç ısıtan bu çorba, sofralarınızda eşsiz bir tat bırakacak. İşte Heybeli çorbası tarifi:

Maş Fasulyeli Börülce Çorbası tarifine göz atabilirsiniz.

Bir porsiyon Heybeli çorbası kaç kaloridir?

Bir porsiyon Heybeli çorbası 150 kaloridir.

Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Heybeli Çorbası için

Malzemeler

  • 1 su bardağı haşlanmış börülce
  • Yarım su bardağı bulgur
  • 5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 6 su bardağı su
  • 1 adet soğan
  • 1 çay kaşığı tuz
Heybeli Çorbası

Nasıl Yapılır

  1. Heybeli çorbası için soğanı yemeklik doğrayın ve tencereye eklediğiniz yağda soğanları pembeleşene kadar soteleyin.
  2. Ardından salçayı ekleyip, birkaç dakika daha kavurun.
  3. Haşlanmış börülceleri tencereye ilave edin.
  4. Üzerine suyu da ekleyip, kaynamaya bırakın.
  5. Çorba kaynadıktan sonra bulgurları ekleyin ve bulgurlar yumuşayana kadar pişirin.
  6. Son olarak tuz ve baharatlarla lezzetini ayarlayın. 
  7. Heybeli çorbası servise hazır. Sıcak olarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Servis Önerisi
  • Çorbanın yanında taze veya kızarmış ekmek dilimleri sunabilirsiniz.
  • Çorbayı yoğurtla karıştırabilirsiniz. Ayrıca, bir dilim limon ekleyerek asidik bir tat katabilirsiniz.
  • Üzerine taze nane serpiştirerek ya da pul biber ekleyerek çorbanın lezzetini daha da artırabilirsiniz.
Püf Noktası
  • Börülceyi iyice haşlamanız çorbanın dokusu açısından önemlidir. Yumuşak olmadan eklemeyin.
  • Bulguru çorbaya erken ekleyip uzun süre pişirirseniz, bulgurlar çok fazla şişebilir ve çorbanın kıvamı koyulaşabilir. Bulguru kaynayan çorbaya sonradan ekleyin ve sadece bulgurlar pişene kadar kaynatın.
  • Salçayı eklemeden önce, soğanlarla iyice kavurduğunuzda çorbada daha derin bir tat elde edersiniz. Bu, çorbanın lezzetini artırır.
  • Baharatları ekledikten sonra çorbanın tadını mutlaka kontrol edin. Tuz ve baharatları kişisel damak zevkinize göre ayarlayarak daha dengeli bir tat elde edebilirsiniz.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo