Gazpacho Çorbası

Gazpacho Çorbası
09 Ağustos 2024

İspanyol mutfağına özgü bir çorba çeşidi olan gazpacho, bol malzemelidir ve soğuk bir şekilde servis edilir. Çiğ sebzelerle hazırlanan gazpacho çorbası, dünyaca kabul görmüştür. Özellikle sıcak günlerde serinlemek ve ferahlamak için sık sık tüketilir. Ana malemeleri domates, dolma biberi ve ekmek olsa da, avokadolu, üzümlü, karpuzlu, deniz mahsullü ve piyazlı gibi farklı çeşitleri de mevcuttur. Peki, gazpacho çorbası nasıl yapılır? Malzemeler hazırsa, gazpacho çorbası tarifine geçebiliriz.

1 Porsiyon Gazpacho Çorbası Kaç Kalori?

  • Gazpacho çorbasının bir porsiyonu, yaklaşık 20 kaloridir. Diyet listeleri için de uygundur.

Farklı kültürlerin yöresel lezzetlerini sevenler için Japon mutfağından ramen tarifini buraya bırakıyoruz. Alternatif olarak cennet çorbası ve nefis tutmaç çorbası tarifini de deneyebilirsiniz.

Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 5 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 14 Kişi Kaydetti
Gazpacho Çorbası için

Malzemeler

  • 4 adet büyük domates
  • 2 adet salatalık
  • 2 adet kuru soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 1 adet kırmızı dolmalık biber
  • 1 adet yeşil dolmalık biber
  • 5 su bardağı su
  • 2 yemek kaşığı üzüm sirkesi
  • 4 dilim ekmek içi
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı mayonez
  • Tuz
  • Karabiber
Gazpacho Çorbası

Nasıl Yapılır

  1. Öncelikle domates, salatalık ve soğanın kabuklarını soyarak iri bir şekilde doğrayın.
  2. Dolmalık biberleri ortadan ikiye bölerek çekirdeklerini çıkartın. Ardından gelişi güzel bir şekilde doğrayın.
  3. Sarımsakların kabuklarını soyun. Doğradığınız tüm malzemeleri mutfak robotuna aktarın.
  4. Ekmek içlerini de iri bir şekilde ufaladıktan sonra mutfak robotuna ekleyin ve püre haline getirin.
  5. Çorba malzemelerini geniş cam bir kaseye ekleyin. Üzerine suyu ilave ederek metal bir çırpıcıyla karıştırın.
  6. Üzüm sirkesi, mayonez, zeytinyağı, karabiber ve tuzu ekledikten sonra malzemeleri karıştırmaya devam edin.
  7. Çorbanın kıvamı koyulaştığında buzdolabına koyarak soğutun. Soğuyan gazpacho çorbasını servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Püf Noktası
  • Daha yoğun ve pürüzsüz bir çorba elde etmek için, hazırladığınız çorbayı süzebilirsiniz.
  • Sarımsakların tadını daha yoğun isterseniz yarım bardak suda 2 dakika kaynatın. Ardından soğuk su ile durulayarak çorbaya ekleyebilirsiniz.
  • Daha önce bahsettiğimiz gibi gazpacho çorbasının birçok farklı çeşidi vardır. Çorbaya yakışacağını düşündüğünüz malzemeleri ölçülü bir şekilde ekleyebilirsiniz.
  • Hazırladığınız çorbayı en az 1 saat buzdolabında dinlendirin.
  • Gazpacho çorbasını kruton ekmekleri ile birlikte servis edebilirsiniz.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo