Şehrazat Tatlısı
Terbiye için
Havuç, patates ve soğanın kabuklarını soyup tencereye alın. Maydanoz ve defne yapraklarını ilave edin. Üzerlerini geçecek kadar su ilave edip sebzeler biraz haşlanıncaya kadar pişirin.
Balık filetoyu tencereye ilave edin. Hepsi birlikte piştikten sonra sebzelerle balıkları ayrı kaplara alın. Maydanoz ve defne yapraklarını çıkarın.
Sebzeleri suyuyla birlikte mutfak robotundan geçirin. Başka bir tencerede tereyağı ile unu kavurun. Sebze ve balık suyunu ilave edip kaynamaya bırakın.
Bir kasede yumurta ile limon suyunu karıştırıp tencereye aktarın. Kuşbaşı olarak böldüğünüz balığı ve elma sirkesini ilave edip 10 dakika kaynatın. Servis tabağına alıp üzerini kırmızı biber ve kişnişle süsleyerek servis yapın.
Teşekkür ederiz.