Veganlık, hayvansal ürünleri kullanmayı reddedenlere verilen genel isimdir. Vegan kişiler hayvanlar gıdaları tüketmeyi, giyecekleri kullanmayı reddeder. Veganlık yalnızca beslenmeyle ilgili değil, bir yaşam biçimidir. Peynir, hayvansal kaynaklı bir besindir. Bu yüzden vegan menülerinde yer verilmez. Ancak bitkilerden elde edilen peynirler, veganlar için protein kaynağıdır. İşte, evde kendi ellerinizle hazırlayabileceğiniz 5 farklı vegan peynir tarifi:
Vegan beslenme uzmanı Kevser Başkara'dan yalnızca 1 malzeme ile hazırlanan badem loru tarifine mutlaka göz atın.
Kaju ve tahin ile hazırlanan vegan kaşar peyniri, kahvaltı sofraları için idealdir. Ortalama 30-35 dakika içinde hazırlanır. Buzdolabında dinlendirildikten sonra servis edilir.
Yalnızca 6 malzemeden oluşan vegan krem peynirini, ekmeğinize sürebilir, farklı malzemelerle tüketebilirsiniz. Yumuşacık kıvamıyla vegan krem peyniri, 20 dakikada hazırlayabilirsiniz.
Kaju, tahin ve bitkisel jelatin ile hazırlanan vegan kalıp peynir, buzlukta dinlendirildikten sonra servis edilir. Kahvaltı sofralarında afiyetle tüketebilirsiniz.
Beslenme koçu Anıl Ercan'dan mutlaka denemeniz gereken bir tarifle karşınızdayız. Kaju, hardal ve besin mayası ile hazırlanan bu peyniri, sevdiğiniz tariflerde kullanabilirsiniz.
Şunlara da göz atın;