Yeni bir araştırma, insanların genellikle uçuş sırasında yaşanan düşük hava basıncında alkol içtikten sonra uyuduklarında kalp atış hızlarının arttığını ve kan oksijen seviyelerinin düştüğünü buldu. Ayrıca susuzluğa ve baş dönmesine de yol açabilir. Özellikle uçarken susuz kalmamak şarttır. Çünkü uçaklar daha az neme sahiptir. Bu cildinizi ve gözlerinizi kurutabilir. Ayrıca enerji artışı sağlayabilir ve bağışıklık sistemini güçlendirebilir. Ayrıca, su veya diğer sıvıları içtiğinizde kan akışı iyi kalır.
Özellikle uçarken susuz kalmamak önemlidir çünkü kuru hava dehidrasyona neden olabilir. Uzmanlar, cildin nemli kalmasının ve bedensel süreçlerin desteklenmesinin yanı sıra, suyun jet lag'i azaltmaya yardımcı olabileceğini söylüyor. Uçuş süresi boyunca her saat yarım litre su içmelisiniz.
Uyku sorunlarına yol açabilecek kahve içmek yerine bitki çayı için. Örneğin, papatya çayı sakinleştiricidir ve nane sindirime yardımcı olur. 2015 tarihli bir araştırmaya göre, biraz uyumadan önce papatya çayı içmek uykuya dalma hızınızı ve uyku kalitenizi iyileştirmeye yardımcı olabilir. Uçuş sırasında 1 ila 2 fincan bitki çayı içmek yeterlidir.
Vücudumuz çoğunlukla sudan oluşur, bu nedenle vücudumuzdaki hemen hemen her sıvı ve hücrede elektrolitler bulunur. Başlıca görevlerinden biri, hücrelerinizin içindeki ve dışındaki sıvılar arasındaki dengeyi korumaya yardımcı olmaktır. Mineraller ve elektrolitler, susuz kaldığımızda vücutta yenilenir, bu nedenle hindistan cevizi suyu için.
Limon koklamak mide bulantısını hafifletmeye yardımcı olabilir. Sitrik asit ve limon polifenolü içerir, bu nedenle kan pıhtılaşmasını önlemeye de yardımcı olabilir. Ayrıca kanın damarlarda sorunsuz bir şekilde dolaşmasına yardımcı olabilir.
Şeker oranı düşük elektrolit içecekleri, elektrolitlerin düzenlenmesine yardımcı oldukları için uzun mesafeli uçuşlarda özellikle faydalıdır. Portakal suyu, potasyum gibi elektrolitler içeren içeceklerden biridir.
Şunlara da göz atın;