Sıcak kahveden daha az asitliğe ve genellikle biraz daha tatlı bir tada sahip olmanın yanı sıra, soğuk demleme dondurduğunuzda oldukça uzun süre dayanabilir.
Buzdolabındaki dolu kavanozunuza bir hafta içinde ulaşamazsanız, dondurucuda iki haftaya kadar bekletebilirsiniz. Daha sonra tadı biraz değişmeye başlayabilir, ancak bu sizi rahatsız etmiyorsa, genellikle birkaç aya kadar donmuş soğuk kahve tüketmek güvenlidir.
Kahvenin bu versiyonu zaten soğuk demlendiğinden, kalite ve tazeliği korumak açısından dondurmak için ideal bir kahve çeşididir. Bu şekilde sakladığınızda, sevdiğiniz tüm tatlı notaları ve asidite eksikliğini ve ilk demlediğiniz andaki aynı miktarda kafeini koruyacaksınız.
Soğuk demlemeyi dondurmanın en eğlenceli ve kullanışlı yollarından biri buz kalıbı kullanmaktır. İdeal olarak, tazeliğini korumak için kapaklı kalıp kullanmak daha doğru olacaktır. Hazırladığınız buz küplerini biraz su, süt ya da krema ile açarak tüketebilirsiniz. Soğuk demlemeyi orijinal durumunda dondurmak istediğinizi de not etmek önemlidir. Önce süt, krema veya tatlandırıcıyla karıştırırsanız, uzun süre dayanmayabilir.
Dondurucuya uygun hava geçirmez bir kapta da saklayabilirsiniz. Bununla birlikte, içmeden önce tamamen eritmek isteyeceğinizi ve bunu yapmanın en güvenli yolunun, gece boyunca buzdolabında bekletmek olduğunu unutmayın. İster buz kalıbı ister başka türde bir kap kullanıyor olun, kahve dışarıdaki tatları kolayca emdiği için dondurucunuzdaki geri kalan yiyeceklerin de kapalı poşetlerde olduğundan emin olun.
Şunlara da göz atın;