Sıcak havaların gelişi ile sıcak kahveler yerini soğuk kahvelere bırakmaya başladı. Soğuk kahveler şekerli, şekersiz, sütlü, sütsüz ve daha birçok farklı versiyonda her damak tadına göre hazırlanabilir. Sizler için birbirinden lezzetli herkesin kendi için bir kahve beğenebileceği bir liste hazırladık. Soğuk kahve listesinde her tür kahve bulunuyor ve bütün tarifleri evde kolayca hazırlayabilirsiniz. İşte, birbirinden lezzetli, sıcak havalarda sizleri serinletecek 10 tarif:
Malzemeler:
Yapılışı: Öncelikle ince çekilmiş kahveyi, espresso makinesine atın. Makinenin verdiği talimata göre içerisine su ekleyin. Ardından bardakları makinenin altına koyun ve demlenmesi için bekleyin. Kahve demlendikçe bardağın içerisine damlayacaktır. Demlenen kahvenin içerisine 1 top vanilyalı dondurma ekleyin. Üzerine az miktarda espresso ilave edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Malzemeler:
Servis için:
Yapılışı: Taze çekilmiş kahve çekirdeklerini bir şişeye veya sürahiye aktarın. Kahve çekirdeklerinin üzerine soğuk içme suyu ekleyin ve güzelce karıştırın. Kahve çekirdeklerinin suyu çekmesi için yaklaşık 12 saat bu şekilde bekletin. 12 saat sonunda beklettiğiniz kahveyi tel süzgeçle cam kaba süzün. Kahveyi saklayacağınız sürahinin ağız kısmına filtre kağıdı yerleştirin. Pütür pütür olmaması için kahve karışımını bir kez daha süzün. Bardakların içerisine buz küplerini doldurun ve üzerine kahveyi ekleyin. İsteğe göre soğuk süt ilave ederek servis edin. Afiyet olsun.
Malzemeler:
Yapılışı: Bir mikser yardımı ile karıştırma kabı içerisine su şeker ve kahve koyulur ve iyice çırpılır. Bardağa alınız ve buzlar da bardağa eklenir. Son aşama olarak soğuk olan süt buzlu karışımın üzerine alınır.
Malzemeler:
Yapılışı: İlk olarak bir kasenin içerisine sıcak su, granül kahve ve toz şekeri alın. Bir çırpıcı yardımıyla malzemeleri çırpın. İlk aşamada malzemelerin rengi koyu renkte olacaktır. 5-6 dakikalık çırpma işleminin ardından, kahvenin renginin açıldığını görebilirsiniz. Karışımı katı bir kıvama gelinceye kadar yaklaşık 15-16 dakika boyunca çırpın. Bir bardağın içerisine buz ve sütü dökün. Hazırladığınız kahve kremasını sütün üzerine ekleyin. Afiyet olsun.
Malzemeler:
Servis için (İsteğe göre)
Yapılışı: İlk olarak blender haznesine su, toz şeker ve instant kahveyi alarak karıştırın. Kahveli karışım tamamen eriyinceye kadar blenderı çalıştırın. Ardından blenderın içerisine soğuk sütü de ekleyerek köpükleninceye kadar karıştırın. Son olarak buz parçalarını da blendera aktarın ve buzlar parçalanıncaya kadar blenderı çalıştırın. Hazırladığınız karışımı büyük bir bardağa dökün. Üzerine çikolata rendesi, kakao ve meyve dilimleri ekleyerek servis edebilirsiniz.
Malzemeler:
Yapılışı: Servis için kullanacağınız bardağın dışına 1 yemek kaşığı karamel ile süsleme yapın. Granül kahveyi su içerisinde eritin. Buz da kırabilen bir blender içerisine süt, kahve, buz ve karameli ekleyerek blenderdan geçirin. Kahveyi hazırladığınız bardağa dökerek servis edin. Çırpılmış krema ve karamel dökerek sunuma hazırlayın. Afiyet olsun.
Malzemeler:
Yapılışı: 2 tatlı kaşığı pudra şekeri, granül kahve, 200 mililitre süt, 2 top vanilyalı dondurma ve 4 küp buzu blender'dan geçirin. Karıştırma işleminin ardından kalan 200 mililitre süt ve 2 top çikolatalı dondurmayı da ilave edip yaklaşık 30 saniye daha karıştırma işlemine devam edin. 30 saniyenin sonunda elde etmiş olduğunuz milkshake karışımını büyük bardaklara doldurun. Üstlerini rendelenmiş bitter çikolata ve Hindistan cevizi ile süsleyin. İsteğe bağlı olarak birer top dondurma da koyabilirsiniz. Dilerseniz süslemek için, krem şanti, karamel sos ve kahve parçaları da kullanabilirsiniz. Afiyet olsun.
Malzemeler:
Yapılışı: Moka potta kahve demlenir veya instant kahve çözdürülür. Karamel kahveye eklenir, karıştırılır. Süt eklenir ve buzlar koyulur. Kahve hazır, afiyet olsun.
Malzemeler:
Yapılışı: Vanilya şurubu ve sütü bir kaba alarak karıştırın. Servis için kullanacağınız bardağın kenarlarına karamel dökün, içerisine buz ve sütü doldurun. Hazırladığınız espressoyu üzerinden dökerek karıştırmadan servis edin. Tercihe göre üzerine çırpılmış krema ilave edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Malzemeler:
Yapılışı: Granül kahveyi fincanlara koyun. Kahvenin üzerine 2 parmak olacak şekilde kaynar su ekleyin ve güzelce karıştırın. Çikolatayı bardaklara tek tek ekleyin ve karıştırarak erimesini sağlayın. Bardağınıza bu karışımı ekleyin, bol buz ekleyerek üzerine süt ilave edin. Kremayı bir kasenin içerisine koyarak çırpın. Ardından sıkma torbasına kremayı doldurun. Kahvenizin üzerine sıkarak servis edin. Afiyet olsun.
Şunlara da göz atın;