Sertleşmiş Kuru Üzümleri Yumuşatmanın En Hızlı Yolu Nedir?

Kuru meyveler kurabiyeler, kekler, salatalar gibi birçok farklı yemek içerisinde kullanılabilir. Ancak kullanmayı unutursanız bir süre sonra sertleşmiş kuru üzümler bulabilirsiniz. Sertleşmiş kuru üzümler nasıl yumuşatılır sizler için anlattık. Sertleşmiş kuru üzümleri yumuşatmanın en hızlı yolu nedir?
Sertleşmiş Kuru Üzümleri Yumuşatmanın En Hızlı Yolu Nedir?
31 Mart 2023, 13:47

Kuru üzümleri ya seversin ya da onlardan nefret edersin. Ve kurutulmuş meyvelerin büyük hayranı olmayanlar, birinin isteği üzerine kur meyve kullanmak zorunda kalınca kuru meyvelerinin yenmeyecek kadar sert hale olduğunu bulabilirler.  Bu gibi durumlarda, bu kurumuş üzümlerin tekrar gün ışığına çıkması aylar alabilir, bu da kuru üzümlerin sertleşmesine ve artık pişirmeye uygun olmamasına neden olur.

İster güneşte doğal olarak ister mekanik bir işlemle kurutulsun, kuru üzümler, kapalı bir torba veya kapta uygun şekilde saklanırsa, yaklaşık altı ay ila bir yıl arasında bir raf ömrüne sahiptir. Bu, pek çok üründen daha uzun bir raf ömrü olsa da, yulaf ezmeli kuru üzümlü kurabiyeler veya bir miktar patlıcan karışımı yapmak için ihtiyaç duyduğunuz bir sonraki seferde kuru üzümleriniz kurursa, onları yumuşatmanın hızlı bir yolu vardır.

kuru üzüm

Eski Kuru Üzümlere Yeni Hayat Nasıl Verilir?

Bir süredir depoda bekleyen kuru üzüm, doğal olarak yüksek şeker içeriği nedeniyle sertleşebilir. Ancak onları doldurmak için ihtiyacınız olan tek şey bir kase, az miktarda ılık su ve bir mikrodalga fırındır.

Sadece kurumuş olanları alın ve mikrodalgaya uygun bir kaseye koyun. Ardından, kaseyi mikrodalgaya koymadan ve yaklaşık 12 ila 15 saniye pişirmeden önce üzerlerine birkaç çay kaşığı ılık su dökün. Daha sonra kasede kalan suyu boşaltın ve ardından kuru üzümlerin oturup soğumasını bekleyin. Bu noktada kuru üzümlerin suyu çekmesi ve tekrar dolgun hale gelmesi gerekirdi.

Diğer bir benzer yaklaşım, sertleştirilmiş kuru üzümleri tamamen sıvıya (su, meyve suyu veya likör olabilir) batırmak ve mikrodalgada iki ila üç dakika ısıtmaktır. Ardından, bir hamura eklemeden önce oturmalarına ve yaklaşık 10 ila 15 dakika sıvı içinde ıslanmalarına izin verin. Ancak, kuru üzümlerin suda ne kadar uzun süre bekletilirse o kadar iri ve sulu olacaklarını düşünmeyin. Ne kadar büyüyecekleri konusunda bir sınırlama vardır ve bu noktaya nispeten hızlı bir şekilde ulaşma eğilimindedirler.

Kuru üzüm hayranı olsanız da olmasanız da, kuru üzümlere yeniden hayat vermek bu kadar kolayken, sertleşmiş olanları atıp malzeme değişikliği yapmanıza gerek yok.

Şunlara da göz atın;

  1. Kuru üzüm nasıl dolgunlaştırılır?
  2. Kuru eriğin faydaları nelerdir?
  3. Kuru üzüm nasıl saklanır?
  4. Yüksek proteinli kuruyemişler nelerdir?
  5. Hurma nasıl kurutulur?
Kategoriler

Benzer Yazılar

Lezzet Logo