Claudio Chinali, 2013 yılından beri Eataly İstanbul'un executive ve kurucu şefidir. Aynı zamanda bir kanalda 'Şef İtalyan Olunca' programını hazırlayan Şef Claudio Chinali, Genç İtalyan şefler arasında düzenlenen 'La pentola d'oro' yarışmasını da kazanmıştır. Bocconi Üniversitesi’nden “Yiyecek-İçecek Yönetimi” sertifikası, University of British Columbia’dan da “Pazarlamaya Giriş” sertifikası almıştır. İşte, Şef Claudio Chinali'nin Fenomen Lezzetler kitabında paylaştığı 5 nefis tarif:
Mevsimin en taze palamutlarıyla hazırlanan nefis bir yemek..
Balkabağını sofralarından eksik etmek istemeyenler için, şifa dolu bir çorba tarifi.
Trüf mantarıyla zenginleştirilmiş, İtalyan esintili ravioli tarifi.
Mevsim sebzeleriyle ızgara edilmiş, tadı damağınızda kalacak nefis bir et yemeği..
Porçini mantarı, sarıkız mantarı, istiridye mantarı ve limon ile zenginleştirilmiş İtalyan usulü risotto tarifi.
Yazar:
Şef Claudio Chinali
Şunlara da göz atın;