Mükemmel pazar kahvaltılarının vazgeçilmezi olan pişi, hem mayalı, hem de mayasız olacak şekilde hazırlanabilir. Hamur kızartması olarak da bilinen pişi, ana ürün olarak sunulduğu için yanında tamamlayıcı lezzetlere ihtiyaç duyulur. Özellikle kalabalık ve zengin bir kahvaltı hazırlamak istiyorsanız, pişinin yanına çok yakışan eşlikçilerine de mutlaka yer vermeniz gerekir.
Tamamlayıcı lezzetlere geçmeden önce pişi tarifini defterinize kaydetmeyi unutmayın.
Kahvaltı sofralarının yıldızı olan menemen, domates, biber ve yumurta ile 15 dakika içinde hazırlanır. Kızarmış pişileri bandırarak yiyebileceğiniz menemene mutlaka sofralarınızda yer verin.
Çilek, şeker ve limon suyu ile hazırlanan çilek reçeli, kahvaltı sofralarında sunabileceğiniz tariflerden biridir. Hazırladığınız pişilerin üzerine çilek reçeli sürerek servis edebilirsiniz.
Kahvaltı sofrasında daha pratik tarifler sunmak istiyorsanız, domates, salatalık ve biber ile hazırlanan söğüş salatayı deneyebilirsiniz. 15 dakikada hazırlanan söğüş salatayı, sevdiğiniz malzemelerle zenginleştirebilirsiniz.
Pazar kahvaltılarına çok yakışan sucuklu yumurta, ortalama 10 dakika içinde sofralardaki yerini alır. Yumurtaları göz göz bırakarak, daha lezzetli olmasını sağlayabilirsiniz.
Domates, Arnavut biberi, sarımsak, kırmızı biber ve toz biber ile hazırlanan acı sos, kavanozlarda muhafaza edilir. Hazırladığınız acı sosu, pişinin üzerine sürerek afiyetle yiyebilirsiniz.
Van mutfağıyla özdeşleşen kavut, tereyağı, buğday, bal, pekmez ve ceviz ile hazırlanır. Doğu Anadolu'da sevilen bu lezzet, aynı zamanda kahvaltı sofralarında da sunulabilir.
Kayısıların su ve şekerle birlikte pişirilmesiyle hazırlanan kayısı marmelatı, karanfil aromasıyla zenginleştirilir. Pişiyle birlikte sunabileceğiniz kayısı marmelatını, cam kavanozlarda muhafaza edebilirsiniz.
Yer fıstığının bal veya pekmezle karıştırılmasıyla hazırlanan fıstık ezmesi, evde tamamen doğal bir şekilde yapabileceğiniz kahvaltılıklardan biridir. Pişinin üzerine sürülen fıstık ezmesi, ortalama 25 dakikada hazırlanır.
Pişinin yanında daha doyurucu bir lezzet arıyorsanız, sofralarınızda patates kızartmasına yer açabilirsiniz. Çıtır patatesleri toz biber ve sarımsak tozu ile zenginleştirebilirsiniz.
Pişiyi misafir ağırlarken sunacaksanız, daha doyurucu bir menü oluşturmak için kısır ve yaprak sarması ile birlikte sunabilirsiniz. Pişi ve kısırın yanına sıcak bir çay demlemeyi unutmayın.
Şunlara da göz atın;