Baharın en taze yüzünü gösterdiği Nisan ayında, ağır tatlılar yerine hafif, meyveli ve pratik tarifler sofraların yıldızı oluyor. Çileğin, limonun ve taptaze mevsim meyvelerinin başrolde olduğu bu 5 kolay tatlı tarifiyle hem damağınızı şenlendirecek hem de mutfakta fazla vakit harcamadan misafirlerinizi mest edeceksiniz...
Malzemeler:
Yapılışı:
Süt, şeker, un, nişasta ve yumurta sarısını tencerede çırpın ve pişirin. Kaynayınca altını kapatıp vanilini ekleyin. Bisküviyi rondodan geçirin. Kuplara sırayla krema, bisküvi ve çilekleri kat kat dizin. Soğutup buzdolabında dinlendirin.
Malzemeler:
Yapılışı:
Tüm malzemeleri tencerede karıştırarak pişirin. Koyu kıvam alınca ocaktan alıp kaselere dökün. Üzerine limon kabuğu veya nane yaprağıyla süsleyin. Soğutup servis edin.
Malzemeler:
Yapılışı:
Elmaları tavada şeker ve tarçınla pişirin. Bisküviyi ufalayın. Kuplara sırayla bisküvi, elmalı harç ve yoğurt/krema koyun. İsteğe göre cevizle süsleyin.
Malzemeler:
Yapılışı:
Kremayı ve şekeri çırpın. Meyveleri ve bisküviyi ekleyin. Karışımı streç film serili kalıba dökün. Derin dondurucuda 3-4 saat bekletin, dilimleyerek servis edin.
Malzemeler:
Yapılışı:
Tüm malzemeleri karıştırın. Elinizle küçük toplar yapın. İsterseniz üzerini eritilmiş çikolataya batırabilirsiniz. Buzdolabında dinlendirip servis edin.
Şunlara da göz atın: