Türk mutfağının sevilen yemeklerinden biri olan musakka, farklı çeşitlerde yapılabilir. Musakkanın en klasik versiyonu patlıcanlı olanıdır. Ancak patatesli, havuçlu ya da kabaklı yapılabilir. Musakka yaparken ana bir sebze, kıymalı soğan ile karıştırılır. Su içerisinde pişirilir. Duruma göre fırında ya da farklı versiyonlarda da pişirilebilir. Lezzetli musakka yemeğinin yanına ne gider sizler için listeledik. İşte, musakkanın yanına ne gider:
Tarhana klasik lezzetlerden biridir. Musakkadan önce hafif, lezzetli ve besleyici bir başlangıç olacaktır.
Hafif bir başlangıç yapmak isterseniz domates çorbası iyi bir tercih olacaktır. Kruton ve kaşar rendesi ile servis edebilirsiniz.
Sade pirinç pilavı her türlü musakkanın yanında uyumlu bir eşlikçi olacaktır. Dilerseniz şehriyeli ya da sade yapabilrisiniz.
Sebzeli bulgur pilavı musakka yemeğinin en lezzetli tamamlayıcılarından biridir. Aynı tabakta yan yana servis edebilirsiniz.
Patlıcan musakkanın yanında ferahlatıcı ve serinletici bir lezzet arayanlar mutlaka cacığı denemelidir. Sadece üç malzeme ile hazırlayacağınız cacığın yapımı oldukça kolaydır.
Mor lahana salatası, hafif bir menü hazırlamak isteyenler için idealdir. Mor lahana salatasını zeytinyağı, nar ekşisi, limon ve taze nane yapraklarıyla zenginleştirebilirsiniz.
Patates musakkanın yanına serinletici eşlikçi sevenler yoğurt, sarımsak ve nane ile hazırlanan haydariyi mutlaka denemelisiniz.
Kereviz sevmeyenleri bile kendine hayran bırakacak bir tarifimiz var. Kereviz, yoğurt, mayonez ve ceviz ile hazırlanır.
Şunlara da göz atın;