Menekşelerin kokusu cennettir ve çoğu zaman hoş anıları çağrıştırır. Menekşe mis gibi kokusu ve tadı ile sevilen bitkilerden biridir. Menekşe ile mor renkli, sağlıklı bir çay hazırlayabilirsiniz. Menekşe kokusunu seviyorsanız, bir fincan veya daha fazla menekşe çayı yaptığınızda evinizi dolduran aroma sizi memnun edecektir.
Taze Menekşe Çayı Yapılışı:
-Çay yapmak için taze menekşeleri doğrudan demleyin. 1 bardak kaynar suya 2-3 çay kaşığı taze menekşe çiçeği ekleyin. Çaydanlık yapacaksanız yapılacak bardak sayısı kadar çiçek ekleyin. Beş dakika demlenmeye bırakın, süzün ve servis yapın.
Kurutulmuş Menekşe Çayı Yapılışı:
-Çiçekleri kurutun. Çiçeklerin en az bir hafta kurumasını bekleyin. Kendi menekşelerinize erişiminiz yoksa, aktardan satın alabilirsiniz.
-Kurutulmuş menekşe çiçeklerini opak, hava geçirmez bir kapta saklayın.
-Kurutulmuş çiçeklerden çay yapın. Bir bardak kaynar suya 1-2 çay kaşığı kurutulmuş menekşe ekleyin.
Şunlara da göz atın;