Balık köftesi nasıl olmalı? Soru gündemde çünkü Masterchef'in 24 Temmuz yarışmasında yarışmacılardan Balık Köftesi yapılması istendi. Mehmet Şef ise iyi bir balık köftesinin kriterlerini paylaştı...
İşte Mehmet Şef'e göre iyi bir balık köftesinin püf noktaları
- Köftemiz tabi ki dağılmayacak. Kesinlikle dağılmayacak.
- Lezzetli olacak.
- Balık köftesine bütün malzemeleri bol koyup balık kokusunun geride kalmaması lazım. Sonuçta biz balık köftesi yiyoruz. Bazen bir yerlere gidiyoruz, balık köftesi geliyor. Balık kokusunu neredeyse alamıyoruz. Soğanı ve sarımsağı basıyorlar; normal ızgara köfte boyutuna getiriyorlar.
- Kesinlikle ve kesinlikle un kokmayacak.
- Kuru olmayacak.
- Dağılmayacak tabi ki, en önemlisi o. Çünkü balık köftesi kıyma gibi değil. İyi birleşmezse dağılması çok kolay.
Şunlara da göz atın;
- Sos hazırlamanın püf noktaları
- Kuşbaşı et pişirmenin püf noktası
- Patates haşlamanın püf noktaları
- Pankek yapmanın püf noktaları
- Balık pişirmenin püf noktaları