Limon, C vitamini bakımından zengin olan besinlerden biridir. Yemeklere ve salatalara ekşi bir tat katmak için kullanılan limon, aynı zamanda farklı tariflerde de kendine yer bulur. Limon genellikle ikiye bölünür ve içindeki sulu kısım sıkılır. Ancak dışında bulunan sarı kısımda farklı tariflerde kullanılabilir.
Evet, limon kabuğu yenebilir ve genellikle çeşitli yemeklerde, tatlılarda, içeceklerde aroma vermek için kullanılır. Limon kabuğu, içindeki doğal yağlar ve aromatik bileşenler sayesinde güçlü bir tat ve koku sunar. Ancak limon kabuğu tüketirken bazı noktalara dikkat etmek gerekir;
Limon kabuğu, C vitamini ve lif gibi bazı besin maddeleri içerir, bu nedenle hem besleyici hem de lezzet verici bir bileşendir. Ancak ticari olarak satılan limonların kabuğu, tarımda kullanılan pestisitler ve kimyasallarla kaplanmış olabilir. Bu kimyasalların fazla miktarda tüketilmesi sağlık açısından zararlı olabilir. Bu yüzden limon kabuğunu tüketmeden önce güzelce yıkamak çok önemlidir. Bu sayede kalıntılardan kurtulabilirsiniz. Limon kabuğu, içerdiği asidik ve lifli yapısı nedeniyle hassas mideye sahip kişilerde mide ekşimesine veya rahatsızlığa yol açabilir. Eğer mide hassasiyetiniz varsa, limon kabuğunu az miktarda ve dikkatli tüketin. Limon kabuğunun altındaki beyaz kısmı (pith) çok acıdır. Bu kısım aşırı tüketilirse yemeklerin tadını bozabilir ve sindirim açısından rahatsız edici olabilir.
Sonuç olarak, limon kabuğu ölçülü ve doğru şekilde hazırlandığında sağlık açısından faydalıdır, ancak yukarıdaki noktalara dikkat etmek önemlidir.
Şunlara da göz atın;