Kuzu eti, Türk mutfağında en çok tüketilen et çeşitlerinden biridir. Hem sulu yemeklerde, hem ana yemeklerde, hem de kebap tariflerinde kullanılır. Lokum gibi kıvamıyla sofraları renklendirir. Şef Özgür Üstün, kuzu eti ile yapabileceğiniz en lezzetli yemekleri paylaştı.
Siniri alınmış kuzu butlarla hazırlanan çöp şiş, domatesli soğanlı salata eşliğinde sunulur. Ana yemek olarak sunabileceğiniz bu tarifi, fırında veya ızgarada hazırlayabilirsiniz.
Kuzu uykuluk, kereviz sapı, havuç ve defne yaprağı ile hazırlanan bu yemek, pide hamurunun üzerine yerleştirilir. 10 dakikalık fırında pişirme süresinin ardından sıcak sıcak servis edilir.
Sakatat sevenleri böyle alalım. Kelle eti, kuzu ciğeri, domates, süt ve krema ile hazırlanan bu yemek, hem şık sunumu, hem de lezzetiyle sofralardaki baş köşeyi alacak güzelliktedir.
Kuzu gerdanı, et suyu ve yoğurtlu terbiye ile hazırlanan bu çorba, özellikle kış aylarında tüketilir. Nohut ve buğday ile zenginleştirilir. Pul biberli sos ile birlikte servis edilir.
Kuzu kol, bezelye, pancar, ısırgan otu ve nane ile hazırlanan bu yemek, şık sunumuyla herkesi kendine hayran bırakır. Pişirme süresi yaklaşık 2 saattir.
Fotoğraf: SEZER ALÇINKAYA
Aşçılar diyarı Bolu doğumlu Özgün Üstün, ulusal ve uluslararası pek çok otel zincirinin restoranlarında şef olarak görev aldı. Türk ve Fransız mutfağını harmanlayarak kendine has bir lezzet ustası olan Üstün, Mart 2020’den bu yana Six Senses Kocataş Mansions İstanbul’un mutfağını yönetiyor.
Şunlara da göz atın;