Dünyada kahve bitkisinin yetiştirildiği ilk yer olarak bilinen Etiyopya, aynı zamanda kahvenin anavatanı olarak da bilinir. Dünyanın en iyi kahve çekirdekleri bu bölgede yetişir. Kahve tutkunları için eşsiz tatlar sunan bu bölgede yetiştirilen kahveler, çoğunlukla hafif ve orta gövdelidir. Zengin meyve notaları ve yüksek asiditesiyle ön plana çıkar. Etiyopya kahvelerinde genellikle narenciye, çiçeksi ve tatlı tonlar bulunur. Etiyopya'da kahve yetiştirilen başlıca bölgeler şu şekildedir;
Etiyopya kahveleri, yüksek asiditeleri ve keskin tatları ile bilinir. Bu özelliği ile kahvenin canlı ve taze bir tadı vardır. Genelde %100 Arabica kahve çekirdekleri üretilir. Kahvede portakal kabuğu, yasemin ve çilek gibi meyveli notalar mevcuttur. Dengeli asiditeleri ile içim esnasında damakta ferahlatıcı bir his bırakır. Kolay içimli kahve arayanlar için de idealdir. Espresso ve filtre kahve gibi farklı şekillerde içilebildiği için, çok yönlü olmasıyla da bilinir. Etiyopya kahvesinde sertlik, kahvenin yetiştiği bölgeye ve türüne göre değişiklik gösterir. Genelde Arabica çekirdekleri kullanıldığı için yumuşak ve dengeli bir tat profili mevcuttur. Ancak Harrar bölgesinde yetişen kahveler daha yoğun ve güçlü bir tada sahiptir.
Etiyopya kahve çekirdekleri, hangi kahve yapılacaksa ona uygun boyutlarda öğütülmelidir. Öğütme işlemi, demleme işleminden hemen önce yapılmalıdır. İsteğe göre aşağıdaki yöntemlerle kahvenizi demleyebilirsiniz;
Şunlara da göz atın;