Ekmek üreticileri, fazla emek harcamadan taze ekmek elde etmenin uygun ve zaman kazandıran bir yolunu sunar. Ancak ekmek yapma makinelerinde yaygın bir sorun, ekmek somunlarını düzensiz şekilde çıkmasıdır; genellikle bu ekmeğin bir tarafı diğerinden daha yüksek olacak şekilde eğimli bir şekli olacaktır. Bunu düzeltmek için somununuzu son mayalanmadan önce yeniden şekillendirmeniz ve pişirmeniz gerekebilir. Ekmek üreticileri, pişirmeden önce somunlarınızın düzgün şekilde şekillendirilmesini sağlayamaz, bu nedenle bu ekstra adımı atmanız, güzel, tek tip somunlar elde etmenize yardımcı olur.
İyi şekilli somunlar elde etmenin anahtarı, gerekirse ekmeğinizi ne zaman yeniden şekillendireceğinizi bilmektir. Bir somunu yeniden şekillendirmek, hamurunuzun son mayalanmasından önce yapılmalıdır, ancak bunun ne zaman olduğunu söylemek zor olabilir. Özellikle ekmek yapma makinenizde bariz bir zamanlayıcı yoksa, ancak biraz daha fazla dikkatle, kısa sürede mükemmel ekmek yapma yolunda olabilirsiniz. Ekmeğinizi yeniden şekillendirmenin bir faydası, daha güzel görünmesinin yanı sıra size daha eşit bir pişme sunabilmesidir. Bu, ekmeğiniz için mağazadan satın alınanlara rakip olan daha kabarık, daha homojen bir doku oluşturabilir.
Çoğu ekmek üreticisi, yapmanız gerekenlerin anlatıldığını açıklayan bir kılavuzla birlikte gelir, her aşamanın kaç dakika sürdüğünü görmek için bu kılavuza bakın. Her aşamanın aldığı süreyi okuyarak anlayın. Bunu kaçırmamak için bir zamanlayıcı ayarlayabilirsiniz. Zamanlayıcınız kapandıktan sonra, hamuru hafifçe unlanmış bir yüzeye alın ve yapışmasını önlemek için ellerinizi de hafifçe unlayın.
Hamuru nazikçe eşit şekilli bir dikdörtgene dönüştürebilir ve tekrar ekmek yapma makinesi tepsisine aktarabilirsiniz. Ekmeğin yüksekliğinin ve genişliğinin bir yandan diğer yana ve yukarıdan aşağıya eşit olup olmadığını kontrol etmek isteyeceksiniz. Ekmeğinizin ilk şekillendirmeden sonra bile hala olmadığını fark ederseniz, yeniden şekillendirmeyi deneyebilirsiniz. Sadece makineniz o adımı sizin yerinize zaten yaptığı için hamuru fazla yoğurmamaya dikkat edin. Şekilden memnun kaldığınızda, somunu ekmek yapma makinesine geri koyun ve makinenin geri kalan işlemleri halletmesine izin verin. Daha sonra, ev yapımı somunlarınızın olabildiğince uzun süre taze kalmasını sağlamak için ekmeğinizi uygun şekilde sakladığınızdan emin olun.
Şunlara da göz atın;