Bifteğiniz ya da bir parçası kalmışsa, yeniden ısıtmanın imkansız olduğunu düşünebilirsiniz. Etinizi kesinlikle tekrar ısıtabilirsiniz. Sululuğunu ve kalitesini korumak için yapmanı gerekenler vardır. Sizler için et nasıl ısıtılır anlattık. İşte, et nasıl ısıtılır:
Yarım veya daha az bifteğiniz varsa, hepsini tekrar ısıtmaya çalışmak mantıklı olmayabilir. Onu dilimleyip etli sandviç yapmak ya da salatada ya da tavada servis etmek daha iyi olabilir. Bu hikaye için, yeniden ısıtmaya değecek kadar bifteğiniz olduğunu varsayıyoruz - buna karar vermek size kalmış.
Akılda tutulması gereken bir sonraki şey, bir bifteği yeniden ısıtırken, temelde iki kez pişiriyor olmanızdır, bu da onu orijinal haliyle aynı pişme seviyesinde tutmayı zorlaştırır. Bu nedenle, orta derecede nadir bir bifteği yeniden ısıtmak istiyorsanız ve yine de orta derecede nadir olmasını istiyorsanız, iç sıcaklığını kontrol ederek ısıtmanız gerekir.
Termometre kullanmalısınız. Etinizi ısıtırken sıcaklığını bir taraftan termometre ile ölçmelisiniz. Ancak aşırı pişirme, tüm biftek boyunca meyve suyu kaybına neden olur. Sonuç olarak, bir bifteğin sululuğunu azalır.
Artan bifteğinizi buzdolabından çıkarın. 30 ila 45 dakika oda sıcaklığında bırakmak en iyisidir. Fırınınızı önceden 120 derecede ısıtın. Bunun gibi düşük bir sıcaklık, bifteğinizin yavaş ısınmasını sağlayarak aşırı pişme olasılığını azaltır. Bir sac tavaya bir soğutma rafı veya ızgara rafı yerleştirin ve bifteğinizi rafa yerleştirin. Etinizin kalınlığına göre ısınma süresi değişebilir.
Bir bifteği yeniden ısıtmanın bir başka müthiş yöntemi de sous vide pişirici kullanmaktır. Sous vide, bir parça yiyeceğin plastiğe (genellikle bir vakumlu kapatıcı kullanarak) yapıştırılmasını ve ardından belirli bir sıcaklığa kadar ısıtılmış suya daldırılmasını içeren bir pişirme yöntemidir. Bu yöntemin güzelliği, eğer suyun sıcaklığı ne ise içerisine koyduğunuz ürünün daha fazla ısınamayacağıdır.
İlk olarak, mikrodalga kullanabilirsiniz. Genellikle bir bifteği mikrodalgada yeniden ısıtmanın kötü bir fikir olduğu varsayılır. Ve sıcaklığı düzenlemek zor olsa da, düşük güç ve 30 saniyelik aralar ile kontrollü yapılmalıdır.
Ayrıca bir bifteği ocakta tekrar ısıtabilirsiniz. Tavanızı ısıtın, biraz yağ ekleyin, ardından oda sıcaklığındaki bifteğinizi ekleyin ve her iki tarafı 60 ila 90 saniye arasında kızartın. Bir termometre ile sıcaklığı kontrol edin.
Şunlara da göz atın;