Asla Öğütmeden Tüketmemeniz Gereken 5 Tohum

Bazı tohumlar, sindirimi kolaylaştırmak ve besin değerlerinden en iyi şekilde yararlanmak için öğütülerek tüketilmelidir. İşte öğütmeden tüketilmemesi gereken 5 tohum!
Asla Öğütmeden Tüketmemeniz Gereken 5 Tohum
25 Şubat 2025, 20:25

Tohumlar, sağlıklı beslenmenin önemli bir parçasıdır; ancak bazıları, içerdikleri besinleri vücudun daha iyi kullanabilmesi için öğütülerek tüketilmelidir. Sert kabuklu veya zor sindirilen tohumları bütün halde yemek, içerdikleri lif, protein ve sağlıklı yağlardan tam anlamıyla yararlanmayı engelleyebilir. İşte öğütmeden tüketilmemesi gereken 5 tohum.

  1. Keten Tohumu

keten tohumu

Keten tohumu sert bir dış kabuğa sahiptir. Öğütülmeden tüketildiğinde sindirim sisteminden neredeyse hiç bozulmadan geçebilir ve besin değerlerinden yararlanamazsınız. Öğütüldüğünde omega-3, lif ve lignan gibi faydalı bileşenleri daha iyi emilir.

  1. Chia Tohumu

chia tohumu

Chia tohumları su ile temas ettiğinde jel kıvamına gelir. Ancak daha iyi sindirilmesi ve içeriğindeki omega-3 yağ asitleri ile proteinlerden maksimum fayda sağlamak için öğütülmesi önerilir.

  1. Kabak Çekirdeği

kabak çekirdeği

Kabak çekirdeğini bütün halde yemek mümkündür ancak besin emilimini artırmak için öğütmek daha faydalıdır. Özellikle çinko ve magnezyum gibi minerallerin vücut tarafından daha iyi emilmesini sağlar.

  1. Ayçiçeği Tohumu

ayçiçeği tohumu

Ayçiçeği çekirdekleri kabuksuz olarak tüketilebilir, ancak öğütülerek eklendiğinde sindirim sisteminin içeriğindeki E vitamini ve sağlıklı yağları daha iyi kullanmasını sağlar.

  1. Susam Tohumu

susam tohumu

Susamın sert dış kabuğu vardır ve tam olarak çiğnenmediğinde besin içeriğinden yeterince yararlanılamaz. Öğütüldüğünde kalsiyum, demir ve sağlıklı yağları vücut daha iyi emer. Tahin, susamın öğütülmüş hali olarak tüketmenin en etkili yollarından biridir. Bu tohumları öğüterek tüketmek, hem sindirimi kolaylaştırır hem de vücudun besinleri daha iyi emmesini sağlar.

Yazar: Diyetisyen Serenay Bender

Şunlara da göz atın:

  1. Chia Tohumu Her Gün Tüketilir mi?
  2. Chia Tohumunu Bir Gece Suda Bekletirseniz Ne Olur?
  3. Herkes Chia Tohumu Tüketebilir Mi?
  4. Asla Chia Tohumuyla Birlikte Yenmemesi Gereken 5 Besin
  5. Teff Tohumu Nedir, Faydaları Nelerdir?
Kategoriler

Benzer Yazılar

Lezzet Logo