Pesto Soslu Lakerda

Pesto Soslu Lakerda
19 Kasım 2021

Lakerda, uzun süre saklamak için hazırlanan balık etidir. Lakerda yapımında en çok torik kullanılsa da, toriğin bulunmadığı yerlerde palamut kullanılabilir. Fesleğen, dolmalık fıstık ve zeytinyağı ile hazırlanan pesto sosun eşlik ettiği nefis lekarda tarifi Özlem Mekik’ten geliyor. Malzemeler hazırsa, pesto soslu lakerde tarifi için detaylara geçebiliriz.

Palamut lakerda tarifine de mutlaka göz atın.

Hazırlanma Süresi : 1 saat
Pişirme Süresi : 5 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 4 Kişi Kaydetti
Pesto Soslu Lakerda için

Malzemeler

  • 1 kg torik balığı 
  • 500 g kaya tuzu 
  • Defne yaprağı 
  • 1 adet kırmızı soğan 

Pesto sos için 

  • 1 demet fesleğen 
  • 2 diş sarımsak 
  • 3 yemek kaşığı dolmalık fıstık 
  • 1 çay bardağı zeytinyağı 
  • Tuz 
  • Karabiber
Pesto Soslu Lakerda

Nasıl Yapılır

  1. Lakerda için balığın kafası ve kuyruğunu 3-4 cm genişliğinde kesin. Kalan gövdeyi keskin bir bıçak yardımıyla 4-5 parmak eninde kesin.
  2. Kanlı bölgeyi kesip atın. İçini fırçayla temizleyin. Akan suyun altında parçaları iyice yıkayıp süzün. 
  3. Temiz ve geniş bir kap içerisine kaya tuzu parçalarını serpiştirin. Balıkları kağıt havluyla kurulayın. Balıkları çevire çevire tuza bulayın.
  4. Kuru bir kap içerisine, arasına defne yaprakları ilave ederek balıkları sıkıca dizin ve üzerine hafif bir ağırlık yerleştirerek (tahta) ağzını kapatın.
  5. Serin bir yerde 10-15 gün süreyle dinlenmeye bırakın. Her iki gün arayla lakerdanın suyunu dökün. Servis yapmadan önce derisini zar şeklinde çıkarın. Kılçıklarını alın. 
  6. Pesto sos için fesleğen, sarımsak, dolmalık fıstık, tuz ve karabiberi havanda ezip karıştırın. Daha sonra zeytinyağını ilave edip iyice karıştırın. Serin bir yerde ve mümkünse buzdolabında 1-2 saat dinlendirin. 
  7. Hazırladığınız lakerdadan 1 parmak genişliğinde takoz dilimler çıkarın.
  8. Her birinin altına birer ince dilim kırmızı soğan yerleştirin ve üzerine hazırladığınız pesto sostan gezdirerek servis edin. 
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo