Ekşili Kebap

Ekşili Kebap
22 Ağustos 2021
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 2 Kişi Kaydetti
Ekşili Kebap için

Malzemeler

  • 700 gr yağsız köftelik kıyma
  • 150 gr çekilmiş kuyruk yağı
  • 20 arpacık soğan
  • 1 büyük patlıcan
  • 1 patates
  • 1 arnavut biberi
  • 2 çorba kaşığı domates salçası
  • 1.5 su bardağı domates suyu
  • 2 çorba kaşığı nar ekşisi
  • 6-7 dal maydanoz
  • 4 pide
  • Tuz
  • Karabiber
Ekşili Kebap

Nasıl Yapılır

  1. Fırını ızgara konumuna getirin. Kıymaya tuz ve karabiber ilave ederek yoğurun. 2 cm uzunluğunda köfteler hazırlayıp şişe dizin.
  2. Köfteleri ızgarada pişirip tencereye alın. Soğanları soyun. Patatesi soyup iri küp şeklinde doğrayın.
  3. Patlıcanı 1.5-2 cm büyüklüğünde doğrayıp tuzlu suda bekletin. Arnavutbiberi küçük küçük doğrayın.
  4. Kuyruk yağını tavada kızdırıp soğanları kavurun. Biber, salça, domates suyu ve nar ekşisini ekleyip 5 dakika pişirin.
  5. Patlıcanları süzüp tavaya ekleyin. 10 dakika daha pişirip patatesi ilave edin. 5-10 dakika sonra tencereyi ocaktan alın.
  6. Pideleri küçük kesip tabaklara paylaştırın. Üzerlerine yemeğin suyundan gezdirip malzemeyi paylaştırın. Maydanoz yapraklarıyla süsleyip sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo