Kübbülmüşviyye

Kübbülmüşviyye
05 Nisan 2023

İçli köfte yemeye doyamayanlar için, Kilis mutfağından nefis bir tarif önerimiz var. Bulgur, kıyma, tarçın ve cevizle hazırlanan kübbülmüşviyye, koyunun iç yağı ile zenginleştirilir. Hazırlanan içli köfteler, fırında, tavada veya ızgarada pişirilir. Malzemeler hazırsa, Kilis usulü kübbülmüşviyye tarifi için detaylara geçebiliriz.

Pratik içli köfte tarifine de göz atın.

Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 3 Kişi Kaydetti
Kübbülmüşviyye için

Malzemeler

  • 2 su bardağı ince bulgur
  • 200 gr iç yağ 
  • 200 gr dana kıyma 
  • 1 adet soğan 
  • ½ su bardağı ceviz içi 
  • 1 çay kaşığı tarçın 
  • 1 yemek kaşığı nane
  • Tuz 
  • Karabiber
  • Kırmızı biber
Kübbülmüşviyye

Nasıl Yapılır

  1. Soğanlar küçük yemeklik doğranır. 
  2. Bulgurlar ile birlikte yoğurma tepsisine alınır. 
  3. Baharatlar eklenir, karıştırılır. Et eklenerek kıvam alana kadar yoğurulurç 
  4. Ayrı bir kapta iç yağ içerisine tuz, karabiber, kırmızı biber, tarçın ve nane eklenir. 
  5. Bulgurlardan parçalar alınır ve içerisine harç eklenir. Kapatılır. 
  6. Hazırlanan içli köfteler ızgarada pişirilir. 
  7. İsteğe göre fırında ya da yağda da pişirilebilir. Afiyet olsun.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo