Nokul

Nokul
18 Nisan 2021
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 2 Kişi Kaydetti
Nokul için

Malzemeler

  • 4.5 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı kuru maya
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • Yarım su bardağı ılık su
  • 2.5 kahve fincanı sıvı yağ
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 kahve fincanı tahin
  • 3-4 gül yaprağı
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • Yarım tatlı kaşığı dövülmüş karanfil
  • 1 su bardağı dövülmüş ceviz içi
  • 1 çorba kaşığı susam
  • 1 çorba kaşığı su
  • 1 tutam tuz
Nokul

Nasıl Yapılır

  1. Unu hamur yoğurma kabına eleyin. Tuz serpip karıştırın. Unun ortasını havuz gibi açın. Maya ve şekeri birkaç kaşık ılık su ile ezip unun ortasına ekleyin.
  2. Üzerine biraz un serpip ılık ortamda maya kabarıncaya kadar 10 dakika bekletin. 3 çorba kaşığı yağı ayırıp kalan yağ, yoğurt ve kalan suyu azar azar ilave edip yumuşak bir hamur hazırlayın.
  3. Hamurun üzerini örtüp ılık ortamda 40 dakika bekletin. Tahinle ayırdığınız 3 kaşık yağı karıştırın. Ayrı bir kapta gül yaprağı, tarçın ve karanfili karıştırın.
  4. Hamuru 2 eşit parçaya ayırıp 45 cm çapında ve yarım cm kalınlığında açın. Üzerlerine önce tahinli yağ karışımını, sonra da gül yapraklı baharat karışımını sürüp ceviz içi serpin.
  5. Hamuru karşılıklı iki taraftan ortaya doğru gevşekçe rulo yapın. Ortadan boyuna kesip ruloları ayırın. Her bir ruloyu 6 parçaya kesin. Malzeme bitinceye kadar işlemi sürdürün.
  6. Susamı 1 kaşık suyla ezin. Hamur parçalarını susamlı suya batırıp yağlanmış tepsiye dizin. Üzerini örtüp ılık ortamda 20 dakika dinlendirin. Önceden ısıtılmış 190 dereceye ayarlı fırında 30 dakika pişirin. Afiyet olsun.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo