Yalancı Tiramisu

Yalancı Tiramisu
08 Temmuz 2024

Dünya mutfaklarından çok sevilen tiramisu, ne yazık ki yapımı uzun süren bir tatlıdır. Ancak hızlıca hazırlayabileceğiniz bir alternatif daha var: Yalancı tiramisu tarifi! Hazır pasta tabanını kullanarak, üzerine pürüzsüz ve lezzetli bir krema ve ardından kakao ile taçlandırın. Malzemeler hazırsa, yalancı tiramisu tarifi için detaylara geçebiliriz.

Yine de orijinal tarifi hazırlamak istiyorum diyorsanız, gerçek tiramisu tarifini de buraya bırakıyoruz. 

Bir Porsiyon Yalancı Tiramisu Kaç Kalori?

Bir porsiyon yalancı tiramisu 290 kaloridir.

Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 3 Kişi Kaydetti
Yalancı Tiramisu için

Malzemeler

  • 1 paket kakaolu pasta tabanı

Kreması için:

  • 5 bardak süt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket labne

Pastaban ıslatmak için:

  • 1 su bardağı sıcak filtre kahve ya da granül kahve 

Üzeri için;

  • 2 yemek kaşığı kakao
Yalancı Tiramisu

Nasıl Yapılır

  1. Kreması için bir tencereye süt, un, şeker ekleyip karıştırın.
  2. Ocağa alıp orta ateşte sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar kaynatın.
  3. Ocaktan alıp vanilya ve labne ekleyip güzelce karıştırın.
  4. Pastabanı servis tabağına alıp kahvenin yarısıyla ıslatın.
  5. Üzerine kremanın yarısından az miktar ilave edip spatula yardımıyla düzleyin.
  6. Pastabanın üst kısmını kapatıp kürdan ile delikler açın.
  7. Kalan kahveyi keke yedirin. En üst kısmına kalan kremayı ilave edip yayın.
  8. Son olarak kremanın üzerine bir süzgeç yardımıyla tüm yüzeyine kakao eleyin.
  9. Buzdolabında birkaç saat dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Servis Önerisi
  • 1 fincan espresso eşliğinde servis edebilirsiniz.
  • Dilerseniz toz fındık ya da toz antep fıstığı ile süsleyebilirsiniz.
Püf Noktası
  • Labneyi ilave etmeden önce bir tülbent ya da bone yardımıyla suyunun süzülmesi durumunda daha yoğun ve lezzetli bir tat elde edebilirsiniz.
  • Eğer mümkünse kremayı yaptıktan sonra üzerini streç film ile kapatıp buzdolabında birkaç saat dinlendirilmelidir.
  • Kullanacağınız kahveyi sıcak su ile açarsanız, tortusuz bir kahve elde edebilirsiniz.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo