Piliç Kazandibi

Piliç Kazandibi
20 Ocak 2024

Şef Serkan Aksoy'dan damaklara eşsiz bir lezzet sunan nefis bir tarifimiz var. Tavuk göğsü, mantar, krema, roka, süt ve sübye ile hazırlanan bu tarife, şık sunumu ile davet sofralarında yer verebilirsiniz.

Hazırlanma Süresi : 40 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Piliç Kazandibi için

Malzemeler

Tavuk için:

  • 1000 gr derili, kemikli tavuk göğüs & tavuk but
  • 100 gr yabani mantar
  • 20 gr yabani roka
  • 50 gr krema
  • 2 adet yumurta beyazı
  • Tuz, biber

Kazandibi için:

  • 500 ml süt
  • 50 gr sübye
  • 1 çay kaşığı taze çekilmiş mahlep
  • Tuz ve ak biber
Piliç Kazandibi

Nasıl Yapılır

  1. Öncelikle tavuğu kemiğinden ve derisinden ayıklayın. Deri kısmının iç tarafını bir bıçak yardımı ile temizleyin ve tüylerini ayıkladıktan sonra iki yağlı kağıt arasına koyup üzerine ağırlık bastırın. 180 derece fırında iyice çıtır olana kadar kızartıp tabakta servis edebilirsiniz. 
  2. But tarafını krema ve yumurta beyazı kullanarak iç dolgu yapın. Hatta mantarın kullanamadığınız kısımlarını da iç dolguya ekleyin. Tuz ve biber ekleyin. 
  3. Göğüs tarafını bıçak yardımı ile açtıktan sonra döverek biraz daha genişletin, içini yaptığımız farz ile doldurarak sarın ve tavada kızartarak içine taze baharatlar ekleyip tatlandırın.
  4. Kazandibi için: Bütün malzemeleri tencereye alın ve ocağa koyup iyice kaynatın. Elde ettiğimiz muhallebiyi tepside klasik kazandibi yapar gibi yakın ve çok kalın olmamasına dikkat edin. 
  5. Ardından soğumaya bırakın. Pişirdiğimiz tavuğun en dışına gelecek şekilde sarın ve beraber 3-4 dakika 180 derece fırında pişirin.
Servis Önerisi

Tavuk kemiklerini fırınlayıp yanmadan güzelce kızardıktan sonra aromatik sebzelerle bir sos yapabilirsiniz.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo