Kayısılı Kuplar

Kayısılı Kuplar
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Kayısılı Kuplar için

Malzemeler

  • 2.5 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 paket vanilya
  • 4 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 çay bardağı kayısı suyu
  • 1 yemek kaşığı nişasta

Üzeri için

  • Nane yaprağı
  • Kuru kayısı
  • Antep fıstığı
Kayısılı Kuplar

Nasıl Yapılır

Lezzet tatlı tarifleri özel günlerinizde yanınızda. Derin bir tencerede süt, un, vanilya ve toz şekeri sürekli karıştırarak pişirin. Muhallebi kıvamına gelince servis kuplarına paylaştırın. Buzdolabına alarak donuncaya kadar bekleyin. Kayısı suyu ile nişastayı bir tencerede sürekli karıştırarak kaynatın. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Soğuyan kayısı suyunu muhallebilerin üzerine aktarıp donuncaya kadar bekletin. Nane yaprakları, Antep fıstığı ve kuru kayısı ile süsleyerek servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo