Ana vatanı Amerika olan barbunya; İtalyan, Yunan ve Türk mutfaklarında oldukça önemli bir yere sahiptir. Ülkemizde en çok Ege'de yetiştirilen bu besin, romatizma ve siyatik ağrıları azaltmasıyla bilinir. İçeriğinde bol miktarda çinko bulunduğu için, cilt üzerindeki lekelerin giderilmesinde de kullanılır. Kalp hastalıklarına iyi gelen barbunyanın diğer adı ise Roma fasulyesidir. Vitamin bakımından zengin olduğu için ayda bir kez tüketilmesi önerilir. Zeytinyağlı sebzeli barbunya nasıl yapılır? Malzemeler hazırsa, zeytinyağlı sebzeli barbunya tarifine geçelim.
İlk olarak kuru barbunyayı bol suyla yıkayın ve hafif haşlayın. Kıyılmış soğan ve sarımsağı zeytinyağında hafifçe kavurun.
Küp küp doğranmış havucu, biberleri ve patatesi ilave edip soteleyin. Domateslerin kabuklarını soyup yemeklik doğrayın ve salça ile beraber tencereye ilave edin.
Malzemeler yumuşayınca barbunya, su, tuz, karabiber ve şekeri ekleyip orta ateşte kaynamaya bırakın.
Kaynadıktan sonra kısık ateşte 10 dakika pişirin ve ocaktan alın. Üzerine kıyılmış maydanozu ekleyin.
Zeytinyağlı sebzeli barbunyayı, yanına çok yakışan patlıcan turşusu ile birlikte servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Zeytinyağlı Sebzeli Barbunyanın Püf Noktaları Nelerdir?
Zeytinyağlı Sebzeli Barbunya Kaç Kaloridir?
Teşekkür ederiz.