İncir Uyutması

İncir Uyutması
09 Haziran 2023

Kökeni Asya ve Akdeniz ülkelerine dayanan incir, genellikle tatlı ve reçel yapımında kullanılır. Türkiye'de en çok Ege Bölgesi'nde yetiştirilen bu meyve, vitamin bakımından oldukça zengindir. Taze veya kuru bir şekilde tüketilir. Hücreleri yenilemesinin yanı sıra kas dokularını da geliştirir. İncir ve süt ile hazırlanan incir uyutması ise, Yozgat ile özdeşleştirilmiştir. Muhallebi kıvamında olan bu tatlı, ayda bir kez tüketilebilir. Malzemeleriniz hazırsa, tatlı krizlerini gidermek için sunabileceğiniz sütlü incir uyutması nasıl yapılır birlikte görelim.

1 Porsiyon İncir Uyutması Kaç Kaloridir?

  • İncir uyutmasının bir porsiyonu, yaklaşık 125 kaloridir. Şeker değeri yüksek olduğu için, diyabet hastalarının küçük porsiyonlarla tüketmesi önerilir.

Yemeklerden sonra ikram edilen sütlü tatlılar mideyi rahatlatmasıyla bilinir. Özel gün ve kutlamalar için hafif bir şekilde sunulan saray sarması tarifine göz atarak kendinizi ve sevdiklerinizi şımartabilirsiniz.

Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 5 Kişi Kaydetti
İncir Uyutması için

Malzemeler

  • 400 ml süt
  • 100 g kuru incir
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • Yarım ceviz
  • İnce çekilmiş Antep fıstığı
İncir Uyutması

Nasıl Yapılır

  1. Kuru incirleri küçük parçalar şeklinde doğrayın. Sütü tencerede ısıtın ve şekeri ekleyin.
  2. Yoğurt mayalama işlemindeki gibi parmağınızı süte batırıp dayanabileceğiniz ısıya geldiğinde doğranmış incirleri ekleyin.
  3. El blenderi ile muhallebi kıvamına gelene kadar ezin. Karışımı kaselere paylaştırın ve üzerini streç folyo ile kapatın.
  4. Kaselerin üzerini kalın bir bezle kapatıp oda ısısında 3-4 saat mayalanmaya bırakın.
  5. Buzdolabına yerleştirip 2 saat bekletin. Ceviz ve Antep fıstığıyla süsleyin. Şimdiden afiyet olsun.
Püf Noktası
  • Tarife başlamadan önce incirin tadına mutlaka bakın. Böylece şeker miktarını daha iyi bir şekilde ayarlayabilirsiniz.
  • İncirleri doğramak istemiyorsanız, rondodan geçirebilirsiniz.
  • Sütü ve şekeri sürekli karıştırın. Böylece şeker daha kolay bir şekilde eriyecektir.
  • İncirleri ekledikten sonra blender veya mikser ile karıştırın. Şeker kristalleri kalmadığından emin olun.
  • Hazırladığınız tatlıyı dinlendirmeden servis etmeyin. Kıvamının tutması için en az 2 saat bekletilmesi gerekir.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo