Kökeni Asya ve Akdeniz ülkelerine dayanan incir, genellikle tatlı ve reçel yapımında kullanılır. Türkiye'de en çok Ege Bölgesi'nde yetiştirilen bu meyve, vitamin bakımından oldukça zengindir. Taze veya kuru bir şekilde tüketilir. Hücreleri yenilemesinin yanı sıra kas dokularını da geliştirir. İncir ve süt ile hazırlanan incir uyutması ise, Yozgat ile özdeşleştirilmiştir. Muhallebi kıvamında olan bu tatlı, ayda bir kez tüketilebilir. Malzemeleriniz hazırsa, tatlı krizlerini gidermek için sunabileceğiniz sütlü incir uyutması nasıl yapılır birlikte görelim.
1 Porsiyon İncir Uyutması Kaç Kaloridir?
Yemeklerden sonra ikram edilen sütlü tatlılar mideyi rahatlatmasıyla bilinir. Özel gün ve kutlamalar için hafif bir şekilde sunulan saray sarması tarifine göz atarak kendinizi ve sevdiklerinizi şımartabilirsiniz.
Teşekkür ederiz.