Çerkezlere ait olan Çerkez tavuğu, özellikle Kafkasya ve Gürcistan'da sık sık tüketilir. Türkiye'de ise Karadeniz Bölgesi ile özdeşleştirilmiştir. Genellikle yemeklerin yanında meze olarak sunulan bu besin, protein bakımından oldukça zengindir. İsmini Osmanlı döneminde cariyelerden almıştır. Mineral bakımından zengin olmasının yanı sıra zihinsel gelişimi de destekler. Çerkez tavuğu unlu ve cevizli olmak üzere iki farklı şekilde yapılabilir. Cevizli çerkez tavuğu tavuk, yağ, sarımsak, baharat ve yoğurt ile hazırlanır. Çerkez tavuğu nasıl yapılır diye merak edenler için, aslında oldukça kolay bir şekilde yapıldığını söyleyebiliriz. Hazırlaması 20, pişirmesi ise ortalama 30 dakikadır. Bazı yörelerde 'çerkes tavuğu' ismiyle de bilinir. Çerkez tavuğu malzemeleri nelerdir? Hazırsanız, nefis çerkez tavuğu yapımı için malzeme listesine geçebiliriz.
1 Porsiyon Çerkez Tavuğu Kaç Kalori?
Standart malzemelerle hazırlanan çerkez tavuğunun bir porsiyonu, yaklaşık 105 kaloridir. Demir ve çinko değeri yüksek olan bu besini diyet listelerine ekleyebilirsiniz.
Yemeklerin yanında sunabileceğiniz meze tarifleri arıyorsanız, kabak çiçeği dolması, fava ve piyaz tarifini deneyebilirsiniz.
Malzemeler
Sos için
Teşekkür ederiz.