Haşhaşlı Keşkül

Haşhaşlı Keşkül
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Haşhaşlı Keşkül için

Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı toz badem
  • 2 yemek kaşığı haşhaş tohumu
  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 paket vanilya

Süslemek için

  • Soyulmuş badem
Haşhaşlı Keşkül

Nasıl Yapılır

Süt, şeker, yumurta sarısı ve toz bademi tencereye alın ve orta ateşte kaynamaya bırakın. Nişastayı su ile çözerek ince ince kaynayan karışıma ekleyin. Koyulaşıncaya kadar karıştırın. Haşhaş tohumu ilave edip ocaktan alın ve servis kaselerine paylaştırın. Soğuyunca üzerini badem ile süsleyerek servis yapın.

Pratik keşkül tarifine buradan ulaşabilirsiniz.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo